Leyla Güven'den Selam Var

İçerisinde Mücadele Birliği'nin de yer aldığı Tutsaklarla Dayanışma İnsiyatifi (TDİ) olarak açlık grevinin 139. gününde olan Leyla Güven'i ziyaret ettik.

 

İstanbul’dan yola çıkarak içerdeki yoldaşlarımızın selamlarını getirdik Leyla yoldaşımıza. Ziyaretimizle yalnız olmadığını, direncinin ve iradesinin bize güç verdiğini ilettik. Her zamanki gülümseyen yüzüyle bizlere, “kendisinin çok iyi olduğunu, açlık grevindeki tüm yoldaşları için direndiğini, tecridin son bulana kadar eylemini devam ettireceğini ve ölmek için değil yaşamak için bu eylemi sürdürdüğünü” söyledi.

Feda eylemlerinin bir an önce son bulması dileğini de yineleyen Leyla yoldaşımız, bizlerden dayanışmayı ve mücadeleyi daha da yükseltmemizi isteyerek “tecridin tüm toplumu ilgilendirdiğini ve ortak hareket etmemiz gerektiğini” söyledi.

Sağlığı nedeniyle Leyla'yı fazla rahatsız etmek istemedik ve Amed HDP İl Binası’nda açlık grevine devam eden Milletvekillerini ziyaret ettik.

OHAL ilan edildikten hemen sonra 7 aile kurumunun bir araya gelerek OHAL sürecinde hapishanelerdeki hak ihlalleri ve baskılar ve de oluşabilecek katliamlara karşı içerdeki devrimci tutsakların dışarda sesi ve soluğu olabilmek için kurulduğumuzu” söyleyerek “denetimi sağlamak için önce devrimci tutsakları teslim almak gerektiğinin bilinciyle saldırdığını apaçık görebiliriz. Devrimcileri zindanlarda yakanlar, katledenler, tecrit ve tredmanla teslim almaya, yıldırmaya çalışıyorlar. Tüm bu faşist uygulama ve baskılara rağmen devrimci tutsaklar zindanlara, beton duvarlara, dikenli tellere ve demir parmaklıklara rağmen sınır tanımayarak direniyorlar” dedik.

Karşılıklı yapılan sohbetlerin ardından direnişi ve mücadeleyi sahiplendiğimizi belirterek il binasından ayrıldık.