Zindanlarda Zülküf Gezen’in ardından bir tutsak daha feda eylemi yaptı. Zindanlarda Öcalan’ın tecridinin kaldırılmasına yönelik, açlık grevleri ile başlayan eylemler, feda eylemlerine dönüşüyor.

Gebze Kadın Kapalı Hapishanesi’nde Ayten Beçet, tecridi protesto etmek amacıyla kendini asarak yaşamına son verdi.

Ayten Beçet’in cenazesi bu sabah cezaevinden cenaze aracı ile çıkarıldı. Haberi alan avukatlar hapishane önüne gitti ancak hapishane yetkilileri avukatlara cenazenin nereye götürüldüğü konusunda bilgi vermedi.

Aynı cezaevinde 98 gündür açlık grevi yapan yoldaşı Özlem Söyler, şu satırlarla anlatıyor kendilerini: “Duyuyoruz ki, herkes bizim adımıza kaygılı ve endişeli. Elbette manevi olarak bu bize moral ve güç vermekte. Ancak bilinmelidir ki; yerinde durarak endişeli ve kaygılı olmak bizi bir nevi anlamamak olur. En azından süreç bunu artık kaldırmıyor. Kaygısı ve endişesi geleceğe dönük yüksek olan Heval Leyla’ydı. O da bunun için ne yapılması gerektiğini söyledi ve duruşunu ortaya koydu. Bu görüntüye iyi bakıp güzel cevap olmak gerekiyor.”

Ayten Beçet'in cenazesini İstanbul Adli Tıp Kurumu'na kaldıran devlet, avukatları ve arkadaşlarını buraya yaklaştırmadı. Ailesi cenazeyi teslim almak için yola çıksa da, cenazeyi kaçıran devlet apar topar uçakla Antep'e götürdü. Ayten Beçet için ATK önünde bekleyen kalabalık bir kitle de sloganlar ve zılgıtlarla Şirinevler'e yürüdü.

Gece geç saatlerde Antep'te Yeşilkent Mezarlığı'nda gizlice defnedilmek istenen Ayten Beçet için mezarlığa gitmek istenen ailesi önce evlerinden dahi çıkarılmamaya çalışıldı, yoğun ısrarlar üzerine sadece 20 kişilik aile grubunun cenazenin defnine katılmasına izin verildi. Taziye evini kullanmak için AKP'li Şahinbey Belediyesi'ne başvuran aile reddedildi.