< Kadınlardan Leyla Güven’e Dayanışma Kartı

Kadınlar, "Biz yaşamak ve ı zamanda yaşatmak istiyoruz" diyerek İstanbul'un 17 ilçesinde bulunan PTT şubelerinden Leyla Güven’e dayanışma kartları gönderdi.

İSTANBUL - “Leyla’yı Yaşatmak İstiyoruz”, “Leyla Güven’e Ses Ver” diyen kadınlar, İstanbul’un 17 ilçesinden açlık grevinin 135. gününde olan HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven’e dayanışma kartları gönderdi.

PKK Lideri Abdullah Öcalan ve siyasi tutsaklara uygulanan tecritin kaldırılması amacıyla açlık grevinde olan Leyla Güven ile dayanışma sürüyor.

Bugün İstanbul’un 17 ilçesinde kadınlar PTT şubelerinden “Leyla’yı Yaşatmak İstiyoruz”, “Leyla Güven’e Ses Ver” diyerek dayanışma kartları gönderdi.

PTT Kadıköy Şubesi önünde bir araya gelen kadınlar adına Halkların Demokratik Partisi (HDP) Parti Meclisi üyesi Ayşe Berktay; Leyla Güven’in açlık grevinin 135’inci gününde olduğunu hatırlatarak “Biz kadınlar olarak sadece yasalarca tanınmış hakların uygulanması için açlık grevine girmek zorunda kalınmasını korkunç bir hadise olarak görüyoruz. Biz yaşamak ve aynı zamanda yaşatmak istiyoruz. Yaşatmak için ses vermenin, sesi duymanın ve taşımanın önemli olduğunu düşünüyoruz. İktidarın yapması gereken yalnızca yasalarını uygulamaktır. Biz bu konuda kamuoyunun duyarlılık göstermesi ve vicdanlı olması gerektiğini düşünüyoruz” dedi.

PTT Kadıköy Şubesi önüne beyaz fularları ile gelen kadınlar açıklamanın ardından postaneye girerek, Güven’e dayanışma kartlarını gönderdi.

Kadınların dayanışma kartlarını Başakşehir, Bakırköy, Küçükçekmece, Güngören, Avcılar, Beylikdüzü, Bahçelievler, Şişli, Eyüp, Kadıköy, Sultanbeyli, Ümraniye, Sancaktepe, Maltepe, Kartal, Üsküdar, Esenyurt ve Kadıköy ilçelerinden gönderdiler.