< < Açlık Grevindeki Tutsaktan Feda Eylemi -GÜNCELLENDİ-

Leyla Güven'in Abdullah Öcalan üzerindeki tecridin kaldırılması için açlık grevine başlamasının ardından cezaevinde de yurtsever ve devrimci tutsaklar açlık grevine başlamıştı.

Tekirdağ 2 Nolu F Tipi Cezaevinde olan Zülküf Gezen, açlık grevinde olan yoldaşlarına destek olmak ve tecridi protesto etmek için 16 Mart gecesi hücresinde kendini asarak yaşamına son verdi.

Akşam saatlerinde cenazesi İstanbul’da törenle karşılanan Zülküf Gezen’in, bugün törenle Amed’e uğurlanması ve orada yapılacak bir törenle defnedilmesi planlanıyordu. Ancak gecenin ilerlenen saatlerinde Gezen’in cenazesi İstanbul Atatürk Havalimanı’nda polislerce alıkonularak, ailesinden habersiz Diyarbakır’a kaçırıldı. Gece yarısı Gezen’in ailesini arayarak bilgi veren polis, bu gece cenazeyi defnedeceklerini söyledi. Aile ve HDP milletvekilleri Diyarbakır Havalimanı’na gitse de abluka altındaki havalimanına girişleri engellendi. Cenazenin defnedileceği Yeniköy Mezarlığı da polis ablukası altına alındı. Cenazeyi alarak ranger ve sivil araçlar eşliğinde Yeniköy Mezarlığı’na götüren polis, cenazeye katılmak isteyen milletvekilleri Saliha Aydeniz, Semra Güzel ve Nuran İmir’i sürükleyerek mezarlığa girişlerini engelledi. Cenaze, polis eşliğinde bazı aile bireylerinin de katılımıyla defnedildi.

Zülküf Gezen’in taziyesi, Kayapınar ilçesi Şaklat Taziye Evi’nde kabul edilmeye başlandı.