< “Ne Kadar Sürerse Sürsün”

İzmir Mücadele Birliği olarak eylemlerinin 64. gününde Sibaş işçilerini ziyaret ettik.

Eylemdeki işçiler, fabrikada çalışanların vardiya değişim saatinde halayları ve sloganlarıyla arkadaşlarını eyleme çağırmaya devam ediyorlar.

Patronun dayıbaşlarıyla getirdiği 80 civarında taşeron işçiyi de çıkardığını öğrendik. İş müfettişlerinin yapacağı denetim öncesi işçiler çıkarılmış ve içeride sadece 40 civarında kadrolu işçi kalmış. 14'ü halen sendikalı olan işçilerin kimi vardiya değişiminde, eylemdeki arkadaşlarına el sallayarak içeriye giriyorlar.

Yurt dışına ihracat yapan Sibaş Fabrikası, şimdilik 2018 üretim stoklarını kullanıyor. Patronun işçilerin bazılarını arayıp işe çağırdığını söyleyen işçiler, hiç kimsenin bunu kabul etmediğini, patronun da acemi taşeron işçilerle bu işi yürütemeyeceğini anlatıyorlar.

İşçiler direniş başladığından beri çok şey öğrendiklerini, özellikle kadın işçilerin çok okuduklarını söylüyor, ekliyorlar: "Direniş başladığından beri yirmi beş yılda öğrendiğimizden daha çok şey öğrendik"

Eşiyle birlikte atılan bir işçi, gece eşinin telefonunun flashıyla okumaya devam ettiğini anlatıyor. "Kadınlar gündemi daha yakından takip ediyor, grev haberini her koldan yaymak için uğraşıyorlar" diyorlar.

Kendi içlerinde aldıkları kararla Sibaş'ın direnişçi işçileri yarından başlayarak her Cumartesi saat 11.00'de köy meydanından başlayarak köyün içinden sloganlarla direniş alanına gelecekler. Bu eylemi genişletmeyi ve yaymayı düşünüyorlar. Yarın aynı zamanda JES’e karşı direnen Kızılcaköy emekçilerini ziyarete gidiyorlar.

"Ne kadar sürerse sürsün zafere ulaşana kadar direnişimizi sürdüreceğiz" diyen işçi arkadaşlarla yeniden görüşmek üzere vedalaştık.