< Leyla İle Dayanışan Ve Ses Veren Kadınlar

“Leyla İle Dayanışıyoruz” diyerek bir araya gelen birçok kadın örgütünden kadın, bugün bir basın toplantısı yaptı.

“Leyla İle Dayanışan Ve Ses Veren Kadınlar” sloganı etrafında bir araya gelen kadınlar, İmralı tecridinin kaldırılması talebiyle 114 gündür açlık grevinde olan DTK Eş Başkanı ve HDP Hakkari Milletvekili Leyla Güven için topladıkları imzaları İstanbul Taksim'de bulunan bir otelde düzenledikleri toplantıyla açıkladı.

“Leyla’ya ses veriyoruz, hayatı savunuyoruz” pankartının asıldığı toplantı salonunda Leyla Güven’in fotoğrafları da yer aldı. Açılış konuşmasında “Ne yapabiliriz diye düşünürken, ortaya kolektif bir metin çıktı ortaya ve imzaya açıldı. 4-5 günde 525’i buldu bu imzalar” diyerek karar verme süreçlerini anlattılar.

Ardından Leyla Güven’ın sesi salonu selamladı; tarihte özgürlükler ve demokrasi için eyleme öncülük yapan kadınlardan biri olmakla onur duyduğunu söyleyerek “Kazanmaya çok yakınız. Kendimi çok şanslı hissediyorum gelecek 8 Mart’ta birlikte olacağımızı biliyoruz, iyi ki arkadaşınız, yoldaşınızım” dedi.

Ardından basın açıklaması okunarak, “Leyla barış istiyor sadece, bedeniyle. Duymadık, görmedik bilmiyorum diyemeyiz” denilerek, “114. gününde biz imzacı kadınlar ‘hayatı savunuyoruz Leyla ile dayanışıyoruz’ diyerek, Tecrit kalksın Leyla yaşasın, barışın yolu açılır insanlar yaşasın diyoruz. Ve daha da geç olmadan hukukun ve insan haklarının hepimizin en temel ihtiyacı olduğunu/olacağı gerçeği ile kadınları bu dayanışmayı çağırıyoruz” denildi.

Açıklamanın ardından imzacı kadınlar söz alarak kadınları dayanışmayı davet eden konuşmalar yaptı, “8 Kasım’dan beri süren açlık grevinin tek talebi tecridin kalkmasıdır. Tüm cezaevlerinde hasta tutsaklar dışında birçok siyasi tutsak bedenini açlığa yatırdı. Leyla’yı ve taleplerini sahipleniyoruz unutmayın ki ‘Açlık öldürmez ama sessizlik öldürür’ diyoruz” dedi.

Emekçi Kadınlar olarak söz alan bir kadın da “Türkiye’de zindanlarda mücadele uzun yıllardır sürüyor. Bugün Leyla Güvende bu baskılara karşı bir ses olabilmek için kendi bedenini ölüme yatırdı. Bugün Leyla Kürt halkının mücadelesini omuzlarında bir meşale gibi taşıyor. Biz kadınlar şu an buradayız; bu sesi mitinglere taşımak zorundayız; 8 Mart’a taşımak zorundayız. Leyla’ya ses olalım. Leyla yaşayacak diyorum” diyerek konuşmasını sonlandırdı.

Basın açıklaması, toplu fotoğraf çekimi sonrası sona erdi.