Öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler ve cümle merak eden öğrenmek isteyenlerin bir araya geleceği Sosyal Bilimler Akademisi 2019 yılı Bahar Dönemi, 2 Mart Cumartesi günü Atölye çalışmalarına başlayacak.

İSTANBUL - Sosyal bilimler alanındaki çeşitli konuların ele alınarak işlendiği Sosyal Bilimler Akademisi 2018 yılı bahar aylarında başladığı yolculuğuna 2019 yılında devam edecek. Geçen yıl çeşitli mekanlarda akademisyen, öğretmen ve öğrencilerin bir araya gelerek gerçekleştirdiği Atölye çalışmaları 2019 yılında ilki 2 Mart Cumartesi günü yapılacak.

Sosyal Bilimler Akademisi katılımcılarının 2019 Bahar Dönemi çalışmaları için yaptıkları çağrı ise şöyle:

"Sosyal Bilimler Akademisi Üzerine....

Biz kimiz?

Öğrenciler, öğretmenler, akademisyenler ve cümle merak eden öğrenmek isteyenleriz.

Neden akademi?

Kapitalist sistem, üretim araçlarını elinde bulunduran burjuva azınlık dışında hiç kimseye bir şey vermez, veremez. Bu bağlamda eğitim alanını ele aldığımızda da bu gerçeği görebiliriz. Nitelikli ve bilimsel eğitimin ancak kırıntılarını görebildiğimiz bu alanda KHK’lerle birlikte geriye hiçbir şey kalmamıştır. Nitelikli öğretmenler ve akademisyenler, hiçbir gerekçe göstermeden, çıkarılan KHK’lerle ihraç edilmiş ve yapılan müfredat değişiklikleriyle eğitimin içi tümüyle boşaltılmıştır. İşte bu karanlık tabloya bakıp umutsuzluğa kapılmak yerine, umutsuzlara da umut olmak ve yeni bir yol yaratmak adına bir araya geldik. Hedefimiz birlikte öğrenmek ve birlikte öğretmekti. 2018 yılının baharında çıktığımız bu yolda heyecanla, sabırla ve umutla adımlarımıza devam ediyoruz.

Akademi ne yapar?

Akademi, sosyal bilimler alanında ve alanın dokunabildiği her konuda katılımcıların hem öğreten hem de öğrenen olmasına imkân sağlar. Paneller, söyleşiler yapar, atölyeler ve okuma grupları oluşturur. Ve katılımcıların bir sonraki dönemin örgütleyicisi olmasının önünü açar.

Akademi ne ister? Akademi öğrenmek ister. Akademi öğretmek ister. Akademi seni, merakını ve deneyimlerini ister.

Sosyal Bilimler Akademisi, Bahar Dönemi'nde yapılacak Atölyeler için ilk buluşmasını 2 Mart 2019 Cumartesi günü Ayışığı Ekin Sanat Derneği'nde gerçekleştirilecek.

2 Mart 2019 Cumartesi 14:00 Ayışığı Ekin Sanat Derneği Abide-i Hürriyet Cod. Hasat Sok.Sebil Apt.No:9/4 Şişli - İstanbul

İrtibat : 0546 786 7522