Eyleme Gözaltı, Borca Tutuklama

İnşaat İşçileri Sendikası, Çelikler Holding’in ana yüklenicisi olduğu Bursa hızlı tren hattında çalışan inşaat işçilerinin gasp edilen hakları için bugün Bursa Seymen Köyü Birecik Mevkii’nde eyleme başladı.

Yüklenici firmanın Çelikler Holding olduğu Bursa hızlı tren hattı inşaatında Yıldız Dekorasyon bünyesinde çalışan ve hakları gasp edilen İnşaat İş Sendikasına üye inşaat işçilerinin gasp edilen ücretleri için sabah saatlerinde şirket yetkilileri ve Sendikanın yaptığı görüşmeden çözüm çıkmayınca eylem başladı.

Şantiye giriş kapısına “Tüm Haklarımızı Alacağız” pankartı asan İnşaat İş Sendikasına kısa süre sonra jandarma saldırdı. Eylem alanındaki sendika temsilcisini ve inşaat işçilerini gözaltına alan jandarma, onları karakola götürdü.

Patronlardan ücretlerini isteyen 9 işçi gözaltına alındı, işçilerden Ali Demirhan, bankalara olan 14 bin liralık borcu nedeniyle tutuklandı!

“ Ücretlerimizi ödemeyerek suç işleyen patronların kılına dokunmayıp, hakkını isteyen işçiyi gözaltına alan, borcu nedeniyle tutuklayan devletin bu tutumuna dair siyasi tespitler yapmanın bir gereği yok sanırız.

İnşaat patronları arkadaşlarımızın en temel hakkı olan dahası yaşam hakkı anlamına gelen ücretlerini gasp etmekteki bu pervasızlığı asıl olarak bu gerçeğe dayanarak gerçekleştirmektedirler. Arkadaşlarımız onların ödemedikleri ücretleri nedeniyle borçlarını ödeyememekte ve onlara dokunmayan devlet gelip borcunu ödeyemeyen işçiyi bu nedenle tutuklamakta” diye açıklama yapan İnşaat İş Sendikası, eylemi yüklenici firma konumundaki Çelikler Holding’in Ankara’da bulunan genel merkezi önüne taşıma kararı aldığını duyurdu.