Şireci Tekstil İşçileri Ücret Zammı İçin İş Bıraktı

Antep Başpınar Organize Sanayi Bölgesi’nde bulunan Şireci Tekstil'in pamuk bölümünde çalışan işçiler dün iş bıraktı.

ANTEP - Şireci Tekstil'in pamuk bölümünde 3-11 vardiyası içeri girmedi. Yağmurlu havaya rağmen fabrikaya girmeyen Şireci Tekstil işçileri "Hepimiz aylıklarımıza devletin verdiği yüzde 26 zammı istiyoruz fazlasını değil" diyerek taleplerini dile getirdi.

"İşçiler Hakkı Olanı İstiyor"

Devrimci Tekstil İşçileri Sendikası (Dev Tekstil İş) Çukurova Temsilciliği tarafından yapılan açıklamada "Sendikamız hakları olanı isteyen işçileri desteklemektedir. Bu hak arama çabaları karşısında patronlar işçileri korkutup yıldırmaya çalışıyorlar. İşçilerin gösterdiği bu tepki oldukça anlamlıdır. Hem kendileri hem diğer işçilere örnek olması açısından bir başlangıç olmalıdır. Bu “komik” zam işçilerle dalga geçmek demektir. Bu asla bir geçim ücreti olamaz. İşçiler asgari ücrete yapılan zam oranında bir artış istiyorlar.

İşçilerin talepleri son derece meşru ve haklıdır. Bu zam oranlarıyla değil geçinmek, yaşamak bile zordur. Hayat pahalılığının gittikçe arttığı, işsiz sayısının çoğaldığı bir zamanda işçi ücretleri insanca yaşamaya yetecek bir seviyede olmalıdır. Aynı zamanda işçilere iş güvencesi sağlanmalıdır" denildi.