< Sibaş İşçileri Adliyede

Atıldıkları Sibaş Fabrikasına işe iade davası açan Sibaş işçileri, bugün Söke Adliyesinde son duruşmalarından biri idi. İşçilerden biri, bize son gelişmeleri aktardı:

“Bugün direnişimizin 40.günüydü ve bütün günü Söke Adliyesi'nde geçirdik. İşe iade davalarımız var. İşten çıkarılan ve mücadeleden vazgeçmeyen arkadaşlarımızın yüzünde haklı bir onur ve umut, kararlılık vardı.

Bizler emeğizin ekmegimizin ve geleceğimizin peşindeyiz. Tek Gıda İş Sendikası öncülüğünde zafere giden yolda adım adım ilerliyoruz. Yine bizi yanlız bırakmayan dostlarımızdan aldığımız güçle umutla ve sabırla adaletin yerini bulacağı günü bekliyoruz. Gülümsüyoruz, çünkü haklıyız ve kazanacağız.

Yaşadığımız bütün olayları gözden geçirdik, tekrar şahitlik yaptık birbirimize. Bir kere daha anladık, ne zor zamanlar ve bir o kadar unutulmaz dostluklar elde ettiğimizi. Bugün birbirimize olan inancımız beklentimiz sanki kat kat arttı. Çok heyecanlı, bir o kadar espriden geri kalmayan yanımız da düşman çatlatıyordu doğrusu.

Yarınlar hep var ve hep olacak. Bizim yarınlarımızda da başarı, zafer, kararlılık, güven ve kendinden eminlik var. Çıktığımız bu onur mucadelesine allahın da izniyle gülen taraf, ezilen işçiler olacak. Her seferinde söylüyoruz, yine söyleyeceğiz. Biz çalmadık, çırpmadık, hak yemedik, senin malına zarar vermedik. Çocuklarımız, geleceğimiz için daha iyi şartlarda yaşamak için anayasal hakkımız kullandık.

Sen şimdi tutup diyorsun ya makinalaşma... öyle bir dünya yok işte. Bizler nasıl yeri geldi 18 saat çalışıp 6 saatlik uyku ile sabah tekrar işe geldiysek, şimdi de davamız için gerekirse 24 saat adliye koridorlarinda beklemeye hazırız.

Emeği ve ekmeği için direnen tüm emekçi kardeşlerime selamlar. Yalnız değilsiniz, yalnız değiliz. Birleşe birleşe kazanacağız!

Sibaş İşçisi”