'

Gezi Ayaklanması'nın 11. yıldönümünde çok sayıda kişi MMO önünde toplandı. Gezi ölümsüzleşenler anılarak Gezi tutsakları Kobanê ve 1 Mayıs tutsakları selamlandı.

Gezi Ayaklanması'nın unutturulmayacağı vurgulanarak "Karanlık gider Gezi Kalır" denildi. Gezi Ayaklanması'nın 11. yıldönümünde çok sayıda kişi bir kez daha Taksim İpek Sokakta bulunan MMO önünde bir araya geldi.

Eyleme, Berkin Elvan'ın annesi Gülsüm Elvan, milletvekilleri, devrimci örgütler, sendikalar, siyasi partiler ve demokratik kitle örgütlerinden çok sayıda kişi Gezi'de ölümsüzleşenleri anarak Gezi Ayaklanmasını unutturmayacaklarını vurguladı. "Karanlık Gider Gezi Kalır" yazılı pankart açılan anmada Gazi Ayaklanması'nda ölümsüzleşenlerin resimler ve "Yaşasın Gezi Ayaklanmamız", "Gezi'den Kobanê'ye Tutsaklara Özgürlük", "Gezi İçin Adalet", "Biz Geziciyiz Siz Gidici", Bu Daha Başlangıç Mücadeleye Devam" dövzleri taşındı. Basın metnini okuyan Akif Burak Atlar, bundan 11 yıl önce ülke tarihinin en demokratik ve en renkli halk hareketinin Gezi parkında buluştuğunu söyledi. Gezi Ayaklanması'nın ülke tarihinde silinemeyecek bir iz söyleyen Atlar, "Meydanları dolduran milyonların direnişi tüm renkleriyle dirençliliği, kararlılığı, çok sesli bir ezgiyi, yeryüzü sofrasında sıcak bir paylaşımı, kardeşleşmeyi, umudu simgeledi" dedi.

Gezi'yi darbeyle ilişkilendirmenin akıl ve mantıkla izah edilemeyeceğini ifade eden Atlar, "Bilinmelidir ki 'adalet' mekanizmasını iktidarın siyasi emellerinin aracı haline getirmiş olmak ülkemize yapılan en büyük kötülüklerden biridir. Gezi davasında olduğu gibi, Kobanê davasında olduğu gibi, Barış Akademisyenleri davalarında olduğu gibi, bu ülkenin meslek insanlarını, sivil toplum emekçilerini, siyasetçilerini, kadınlarını, öğrencilerini, adaletsizlik karşısında ses çıkaran herkesin birliğini yok etmek, sindirmek istiyorlar" dedi.

Atlar, "Soma'dan Çorlu'ya, İkizdere'den Aladağ'a, Hopa'dan Boğaziçi'ne, İliçten Kobanê'ye, Gezi'ye verilen adalet mücadelesini sindiremezsiniz" dedi. Gezi davasında tek bir somut delil olmadan verilen hapis cezalarının onandığını hatırlatan Atlar, Gezi davasında intikamcı, hukuk ve akıl dışı bir yargılamayla arkadaşlarının özgürlüklerinin gasp edildiğini söyledi.

Atlar, tüm kamuoyuna Gezi davasında yaşatılan haksızlığın son bulması için ses verme çağrısı yaptı. "11 yıldır söylediklerimizi bugün de hatırlatıyoruz: Gezi direnişinin gerçekten görülmesi gereken bir davası, unutturmayacağı değerleri ve kayıpları var. Gezi direnişinin Berkin'in, Hasan Ferit'in, Ali İsmail'in, Ahmet'in, Mehmet'in, Abdo Can'ın, Medeni'nin, Ethem'in katillerinden ve azmettiricilerinden sorulacak bir hesabı var. Gezi direnişi bu ülkenin dünü değil geleceğidir. Eşitlik, özgürlük, adalet ve demokrasi için sönmeyecek bir umut olmaya devam edecek"dedi.