Gazi Mahallesi'nde "Filistin'den Rojava'ya Direnen Halklar Kazanacak" şiarıyla eylem yapan devrimciler işkenceyle gözaltına alındı. Gözaltı sırasında sloganlar devam ederken, Gazi'de ara sokaklara çıkan devrimciler de ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla eyleme devam etti.

İstanbul'da Sultangazi ilçesi Gazi Mahallesi'nde devrimci örgütler "Filistin'den Rojava'ya Direnen Halklar Kazanacak" şiarıyla siyonist İsrail'in Filistin halkına saldırılarına ve Türkiye devletinin Rojava'ya saldırılarına karşı Filistin ve Rojava Halklarıyla dayanışma için Şair Abay Lisesi önünden yürüyüş ve basın açıklaması çağrısında bulundu. Şair Abay Lisesi çevresi eylem öncesinde çevik kuvvet polis ekipleri tarafından ablukaya alındı.

Eylem için EMEP, ESP, HDK, Kaldıraç, Mücadele Birliği Platformu, Partizan, PDD,TÖP olmak üzere çok sayıda kişi Şair Abay Lisesi önünde toplanmaya ve Katil İsrail Filistin'den Defol", "Nehirden Denize Özgür Filistin", "Siyonist İsrail Kaybedecek Direnen Filistin Halkı Kazanacak", "Filistin'den Rojava'ya Direnen Halklar Kazanacak" sloganları atmaya başladı.

Sloganların başlamasıyla çevik kuvvet polisleri kitlenin etrafını kalkanlarla kapatarak ablukaya aldı.

 

Çok Sayıda Devrimci Gözaltına Alındı

Devirmciler abluka altına alınırken aynı anda basın emekçileri de görüntü almalarını engellemek için kalkanlarla itilerek uzaklaştırıldı. Devirmciler gözaltında alınırken de Katil İsrail Filistin'den Defol", "Nehirden Denize Özgür Filistin", "Siyonist İsrail Kaybedecek Direnen Filistin Halkı Kazanacak", "Filistin'den Rojava'ya Direnen Halklar Kazanacak", "Filistin Halkı Yalnız Değildir" sloganları devam etti. İşkenceli gözaltı nedeniyle"İnsanlık Onuru İşkenceyi Yenecek" sloganı da atıldı. Şair Abay Lisesi önünden çok sayıda kişi gözaltına alındı.

 

Gazi Mahallesi'nde Eylem Ara Sokaklarda Devam Etti

Gözaltılar üzerine devrimci örgütler Gazi Mahallesi'nin ara sokaklarına çıkarak eylemi sürdürdü.

Devrimciler, ajitasyon konuşmaları ve sloganlarla Gazi Mahallesi'nde ara sokaklarda dolaştı.

"Filistin'den Rojava'ya Direnen Halklar Kazanacak", "Denizden Nehire Özgür Filistin", "Katil İsrail Filistin'den Defol", "Filistin'e Özgürlük İsrail'e Boykot" sloganları atıldı.

Yapılan konuşmalarda "Siyonist İsrail Filistin halkını Gazze'de katlediyor. Filistin halkının yanında olduklarını iddia eden AKP iktidarı bugün Gazi'de Filistin halkıyla dayanışma eylemi yapan devrimcileri, Gazi halkını gözaltına alarak aslında emperyalistlerden ve siyonist İsrail'in yanında olduğunu göstermiştir. Onların gözyaşları timsah gözyaşlarıdır. Bzler devrimciler, sosyalistler olarak Filistin'de Rojava'da katledilen halkların yanında olacağız" denildi.

Alkış ve sloganlarla Filistin ve Rojava halklarının mücadelesi selamlandı.