< “Made In Türkiye”!

Dinci faşizm “şahlanıyoruz” algısı yaratmak için ne yapacağını şaşırmış durumda. Bir yandan “Yedi düvele kafa tutan” Türkiye, diğer yandan “Beton Lobisi” ne nazire “Avrupa ve Ortadoğu’nun İlk Yerli Entegre Güneş Paneli Fabrikası”nı açan Türkiye; bir yandan “yerli ve milli kelepçe” ile çağ açan bir siyasi iktidar, diğer yanda “eksen değişikliği” için Cuma günü Cumhurbaşkanının vereceği “müjde”yi bekleyen Türkiye!

“Uzaya çift şeritli yol” olabilir mi bu müjde? Yok; o mesele küllenmeye bırakıldı..! “Kanalİstanbul’un yapımına başlıyoruz” olabilir mi? Yok; kur bu denli yüksek, hazine tam takır kuru bakırken bunu gündeme getirmek kendi oyunuyla kündeye gelmek olacaktır..!“Dolarizasyonu yasaklıyoruz; bundan sonra her işimizi TL ile yapacağız” olabilir mi? Yok daha neler! “Artık dışarıdan elektrik, doğalgaz vb almayacağız; bunları kendimiz üreteceğiz” olabilir mi? Güldürmeyin insanı..! “İstanbul Sözleşmesinden çekiliyoruz; kendimize has bir Sözleşme yazacağız” olabilir mi? Gündeme getirdiklerine bile pişmanlar; çünkü kendi içlerinde bile çatlaklara neden oldu..!

O zaman ne olaki bu “müjde”! Dinci faşizmi tanıyanlar açısından ortada bir “müjde” olmadığı/ olmayacağı çok açık; çünkü dinci faşizm ne zaman bir “müjde” verecek olsa ya da “eksen değişikliği”nden bahsedilecek olsa işçi sınıfı ve emekçiler için, yoksul Kürt halkı ve Aleviler için, gençler ve kadınlar için yeni bir saldırı dalgası başlıyor!