< < “Biz De Çalışmak İstiyoruz”

Pandemi sürecinden bu yana işsiz olan ve sahaların kapalı olmasından kaynaklı çalışadıkları için hiç bir ekonomik geliri olmayan futbol antrenörleri, sorunlarını duyurmak ve çözüm talep etmek için 29 Temmuz Çarşamba günü Beşiktaş Barbaros Meydanında basın açıklaması yaptılar.

Antrenörler adına Özgür Göğnü açıklamayı okudu ve “Türkiye Futboluna yeni yetenekler kazandırabilmek için yıllarca çalışarak emekler veren futbol antrenörleri olarak 13 Mart’tan bu yana işsiz durumdayız.

Yetenekli oyuncularımız evlerinde tablet ve telefonlara mahkum, sosyo- kültürel yozlaşmanın pençesinde, kas iskelet sistemi bozukluklarına doğru ilerliyor.

Biz amatör küme takımlarında çalışan antrenörler olarak profesyonel oyuncuların %65’ini yokluk içerisinde yetiştirip Türk futboluna sunduk. Avrupa'da pandemi süreci bizden daha ağır geçen ülkelerde bile futbol tesisleri, hali sahalar açık, futbol altyapı antrenmanları yapılabiliyor. Ülkemizde Gençlik ve Spor Bakanlığına bağlı, il ilçe spor müdürlükleri ile birçok ilçe belediyesi bağlı bulundukları bölgelerde yaz spor okulları açıyorlar. Hem de bize yasak olan futbol sahalarında çalışıyorlar. Biz de artık çalışmak, üretmek, ailelerimizi geçindirmek istiyoruz. İstisnasız her tür Kural ve denetime uymaya hazırız. Beş aylık sorununuza çözümler üretilmesini bekliyoruz” dedi.

Basın açıklamasının ardından 29 Temmuz tarihli genelge elimize ulaştı. Bu genelgede “4 Ağustos itibariyle tesislerde antrenmanlara başlanabileceği” yer alıyordu.