< < Göçmen İşçinin Ölümü Bile Zor

Adana'nın Seyhan ilçesinde yol kenarında ölü bulunan Suriyeli işçi Mustafa el Recep'in çalıştığı fabrikada öldüğü, cenazenin ise patron tarafından yol kenarına attırıldığı ortaya çıktı.

Sorguda 15 Aralık’ta fabrikaya geldiklerinde işçinin tavana asılı cansız bedenini bulduklarını söyleyen işyeri sahibi ve ustabaşı tutuklandı.

Patron işyerine zarar geleceği ve başlarının belaya gireceği düşüncesiyle işçinin cesedini yol kenarına bıraktıklarını söylerken, Mustafa el Recep’in fabrikada 2 hafta önce çalışmaya başladığı, kalacak yeri olmadığı için fabrikada yattığı öğrenildi.

Yaşamak için savaş bölgesinden kaçan bir işçinin dilini ve kültürünü öğrenmek zorunda olduğu, ırkçı baskılar altında ucuza çalıştığını bile bile, buna zorlandığı bir ülkede artık yeter diyerek yaktığı bir ateş miydi bedeni, yoksa bir iş cinayeti mi? Hangisi olursa olsun katil aynı: kapitalizm. Örgütsüzlüğümüzden, dağınıklığımızdan, beslenen kapitalizm. Bizim ürettiklerimizi bize silah olarak kullanan kapitalizm. Dünyanın birçok noktası kapitalizme karşı sokaklarda. Sokak, iktidarlar devirip, kendi yasalarını dayatıyor. Fırtına bu topraklara yaklaşıyor...

Bir Mücadele Birliği Okuru