< < Sırtımızdaki Kapitalizm Asalağını Yok Etmek İçin Savaşacağız Ve Kazanacağız

Sınırların ve sınıfların olmadığı bir dünya için mücadelemiz sürüyor.

Bizler komünistleriz. Dünya ölçeğinde işçi sınıfı ve emekçilerin gelecek kaygısı yaşamadan, aç kalmadan, sokakta uyumadan, borç batağında yüzmeden, doğayla uyumlu ve mutlu yaşayacağı sistem olan komünist topluma yürüyüşümüz aralıksız sürerken, karşımızda işçi sınıfının evlatlarının kanlarıyla sulanmış ağızlarıyla kapitalist sınıf, kendi sınıf kültürüyle savaşmadan, öldürmeden, işçi sınıfını sömürmeden, sağlığını bozmadan kar sağlayamayacağı için hep savaşlardan, kandan, gözyaşından beslendi.

Bizim kanlarımızla beslendi. Dostlarımızın, yoldaşlarımızın, sınıf kardeşlerimizin kanlarıyla beslendi. Savaşacağız evet çetin bir kavgaya girişmeden karanlığı yenemeyeceğiz. Zorla yaşattıkları bu sistemi, zorla yıkacağız. Göğüs göğüse olmayacak bu kavga. Eşitsiz koşullarda yürüyeceğiz ama mutlaka kazanacağız.

Dünyada 2018 yılında 1,8 trilyon dolar askeri harcama yapıldı.1998’den sonrası değerlendirildiğinde, küresel ölçekli savaş masrafların %76 büyüdüğü görülüyor. Kişi başı düşen asgari savaş ödeneği ise 239 dolar ve son olarak belirtelim ki, dünyada toplam askeri harcamaların %53’ünü NATO ülkeleri yapıyor.

Gelin şimdi sosyalizme karşı askeri cephe olarak kurulan NATO’nun 2018 yılı harcamalarına bakalım: Sadece son bir yılda 943,6 milyar dolarlık bir harcaması oldu. Bu listenin ilk sırasındaki ABD 649 milyar dolar harcadı. GSYİH (Gayri Safi Yurt İçi Hasıla)’ya oranı %3,2 ve son olarak ABD’nin dünyadaki toplam masrafı içerisinde askeri harcama oranı %36.

Trilyon dolar değerinde asgari malzemeleri de, bunları satın alacak paraları da biz üretiyoruz. Damla damla alın terimizle yaratılan bu değerler; insanlığın ve doğanın kurtuluşu olan proletarya diktatörlüğünün kurulmasını geciktirmek için üzerimize bomba olarak yağıyor. Hiçbir güç ne ayaklanmaları ne de saltanatların yıkılışını önleyemiyor. Yıkılmaz denilen emperyalist bloklar parçalanıyor. Yaprak kımıldamıyor denilen günlerde ayaklanmalar patlıyor. Emperyalizm çökerken bunu geciktirmek için bizlere kan kusturuyor.

Savaşacağız evet. Bu zulmü durdurmak ve sırtımızdaki kapitalizm asalağını yok etmek için savaşacağız ve kazanacağız. Zaferimizi ise; dünya halklarına ve bu uğurda düşen ve dövüşen tüm yoldaşlara adayacağız.

Bir Mücadele Birliği Okuru