< Manevi Desteğinizi Bekliyoruz

Merhaba, ismim Burak Kırmızıgül. Kale Kayış’ta 14 senedir çalışıyorum. İçerdeki baskılardan ve iş güvenliği yetersizliğinden dolayı direnişimize başlamış bulunuyoruz.

Sürdürdüğümüz mücadelenin 24. günündeyiz, henüz patrondan gelen bir çağrı olmadı. Sorunları ortadan kaldırmak adına bir şey yapmazken, sadece bizi bölmeye çalışıyor. Civar fabrikalardan destekleri almış, kendince bizi sindirmeye çalışıyor.

Mücadeleye başladık, çünkü içerde, örneğin havalandırma sistemleri belirlenen standartlarda değil. Kimyasal maddelerin olduğu ortamlarda çalışıyorduk. Yeterli teçhizatımız yok. Biz içerdeyken iş kazaları sık sık oluyordu, şu an içerde çalışan arkadaşlar arasında iş kazaları hala yaşanıyor.

Bizden sonra alınan elemanlar yeni oldukları için iş bilgileri yok. İşçiler de bize destek olacağına içeri gidip çalışıyorlar, iş kazaları geçiriyorlar. Ne tür kazalar gerçekleşiyor derseniz, bir arkadaşın çenesi kırılmış, başka bir arkadaşımın iki yerden kolu kırılmış. Bir tanesinin parmağı koptu. Bir tanesinin önceden bacağı kırılmıştı platin takmışlardı, yerinden kopmuş.

Çalışma verimi artsın diye üzerimizde aşırı bir baskı yapıyorlardı. Haliyle insanlar yoruluyor, dikkatleri dağılıyor. Stres çok fazla. Maaşları doğru düzgün vermiyorlar. İnsanlar mesaiye kalmaya çalışıyorlar geçinemediklerinden şu an 12 saat çalışıyorlar. Müdürler çok baskı yapıyorlar. 40 kişi almış bizden sonra; işi bilen 30-35 kişi olduğundan aynı iş çıksın diye daha büyük baskılar uyguluyorlar.

Buradan Kale Kayış’ı takip edenlere sesleniyorum. Maddi olarak beklemiyoruz da manevi olarak desteğinizi bekliyoruz. Direnişimizin desteğinin tam olması lazım.