31 Mart seçim çalışmaları kapsamında Ereğli’ye giden AKP Genel Başkan Yardımcısı ve Konya Milletvekili Leyla Şahin Usta ile işsiz bir gencin arasında geçen konuşmalar dikkat çekiciydi.

İşsiz olduğunu ifade eden gence “boş boş gezme ya” şeklinde cevap veren Leyla Şahin Usta, genç vatandaşın yeniden “iş yok” diye cevap vermesine “nasıl yok ya” şeklinde cevap verdi…

Genç işsiz ise Leyla Şahin Usta’nın, boş boş gezme sözüne karşılık Ereğli’de yapımı devam eden cezaevine tepki göstererek; “Bakalım olmazsa cezaevine falan gireriz, boş kalmasın yaptırdınız o kadar” yanıtı verdi.

Milyarlarca işçi, emekçi olarak niçin çalışırız?

Çünkü çalışmak insani bir faaliyettir. Yaşamak için ihtiyaç duyduklarımızı alabilmek adına üretiriz ve bu bizi toplumsallaştırır. Toplumun tamamına yakın bir oranı üretim bandına girmezse açlıkla ölmeye mahkumdur. Bir toplum olarak çalışırız, fakat sonunda aldığımız ücretlerle açlığımız bile giderilmez ki, üstelik insanın tek ihtiyacı barınma ve gıda olamaz değil mi?

Neden bu denkleme sıkıştırılıyoruz? İşsizler ordusuyla tehdit edilerek insanlık dışı koşullarda çalıştırılıyoruz. Bizi insanlığımızdan çıkartmak için ellerinden geleni yapıyor burjuvazi. Elimize verdikleri üç beş damla alınterimizle bizlere; “nasıl yaşarsan yaşa, yeter ki bana karşı başkaldırma. Yine de cüret edersen, ağzından kan damlayan bir vampir gibi “git sefil koşullarda bana çalışmaya devam et” der.

Yine de ayaklandın mı? “Öldüremediysem yeni cezaevlerine atacağım seni” diyorlar. Ama hiçbir şey tek yönlü değildir. Burjuvazi gericileşerek toplumu uçurumdan pisliğin dibine süpürürken, onu yıkacak olan işçi sınıfını da kendine karşı öfke biriktiriyor. Bireysel patlamaların bağrında, örgütlü patlamaların yaşanacağı günler filizleniyor.

Bir Mücadele Birliği Okuru