< < 3. Havalimanı'nda Bir İş Cinayeti Daha...

Açılışı yapılan 3. Havalimanı’nda çalışan Seyithan Kaya isimli işçi, asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi.

 

İSTANBUL - İşçi ölümleri ve kötü çalışma koşullarıyla ve kötü çalışma koşullarının iyileştirilmesi için 14 Eylül'de iş bırakma eylemi yapan işçilerin işkenceli gözaltıları ve 37 işçinin tutuklanmasıyla gündeme gelen 3. Havalimanı'nda iş cinayetleri yaşanmaya devam ediyor.

3.Havalimanı şantiyesinde çalışan Seyithan Kaya isimli işçinin dün öğle saatlerinde asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdiği belirtildi.

32 yaşındaki Seyithan Kaya, Dün 15 metre yükseklikten asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirdi. Havalimanında altı aydır çalışmakta olan dört çoouk babası taşeron bir işçi...Kocaeli Darıca'da oturuyordu, Kars Digor Başköylü olan Kaya'nın cenazesi bugün öğle saatlerinde defnedildi.

İşçi ölümleri ve kötü çalışma koşullarına karşı eylem yapan işçilerin tutuklanması ile gündeme gelip, 29 Ekim Cumhuriyet Bayramı’nda açılışı yapılan 3. Havalimanı'nda İGA patronlarının ve devlet yetkililerinin çalışma koşullarının kötü olduğunu ve işçilerin haklı olduğunu belirtmelerine rağmen içlerinde sendika yöneticilerinin de bulunduğu 31 kişi tutuklu ve şantiyedeki çalışma koşullarında hiç bir değişiklik olmadı.

Dün Seyithan Kaya adlı işçinin asansör boşluğuna düşerek yaşamını yitirmesi de bunun kanıtlarından biri.