< < Real ve Uyum/Makro İşçileri Marmara Park ve Beylikdüzü'nde..

Real Market ve Uyum/Makro Market işçileri 10 Ekim günü Marmara Park AVM'de bulunan Media Markt ve Beylikdüzü Metro AG mağazalarında eylem yaptı.

İSTANBUL – Tazminatları ödenmeyen ve mağazalar önünde eylem yaparak gaspedilen haklarını isteyen Real Market işçileri ve Uyum/Makro Market işçileri 10 Ekim günü Marmara Park AVM içinde bulunan Media Markt mağazasında ve Beylikdüzü Metro AG mağazası önünde eylem yaptı

Real Market işçileri 15 aydır, Uyum/Makro Market işçileri ise 6 aya yakın süredir, alacaklarının gasp edilmesinden sorumlu olduklarını belirttikleri mağazalar önünde eylemler gerçekleştiriyor.

Son Paramı Media Markt Gasp Etti”

Real Market ve Uyum/Makro Market işçileri 10 Ekim günü, Nakliyat İş Sendikası yöneticileriyle birlikte, ilk olarak Marmara Park AVM içindeki Media Markt mağazasına girdiler. Burada alışveriş yapan işçiler aldıkları çok sayıda ürünle kasaya gelerek “Son paraları Metro ve Media Markt patronları tarafından gasp edildiği için ödeme yapamayacaklarını belirterek sloganlarla AVM önüne çıktılar ve burada bir basın açıklaması gerçekleştirdiler.

İşçiler ardından Beylikdüzü'nde bulunan Metro AG mağazasına gittiler.

Metro AG Önünde Özel Güvenlikle İşçiler Arasında Arbede

Metro Mağazasının önüne gelen işçiler içeri girmek istedi. Özel güvenlik elemanları giriş kapısın da kol kola girerek işçilerin girmesine izin vermediler. Bahçede çok sayıda sivil ve resmi poliste vardı. İçeri girmek isteyen işçiler ile özel güvenlik arasında kısa süreli bir arbede yaşandı. Daha sonra polis araya girerek tarafları uzaklaştırdı.

Mağazanın önünden ayrılmayan işçiler slogan atarak eylemlerine devam ettiler. İşçiler burada da bir basın açıklaması yaptılar.

Her iki yerde de yapılan basın açıklamalarında söz alan işçiler Real’de uzun yıllar çalıştıklarını, kendilerine hiçbir bilgi verilmeden Beğendik Gruba Real’in satıldığını ve hiçbir haklarının ödenmediğini belirttiler.

Ödenmeyen bu haklarından yasalara göre Metro, Media Markt ve Beğendik’in sorumlu olduğunu bu nedenle buralarda eylem yaptıklarını belirttiler.

Eylemler sırasında bu işyerlerinde çalışan işçilerle ve özel güvenlik elemanlarıyla bir sorunlarının olmadığını belirten işçiler patroların işçileri karşı karşıya getirdiğini ama bu oyuna da gelmeyeceklerini söylediler. İşçiler haklarını alıncaya kadar da Nakliyat-İş Sendikası öncülüğünde eylemlerine devam edeceklerini belirttiler. Atılan sloganların ardından eylemler sona erdi.