Flormar'da İşten Atılan İşçiler Eylemde

Gebze OSB’de faaliyetini sürdüren Türkiye'nin tanınmış kozmetik tekellerinden Flormar'da işçi kıyımı sürüyor.

Flormar patronları, Petrol İş Sendikasında örgütlenen işçilerden bugüne kadar 85’ini işten attı. İşçiler ise fabrika önünde eylemde.

2018 başında Petrol İş Sendikasında örgütlenmeye başlayan işçiler, yeterli sayıya ulaşınca yetki belgesi aldı. Ve patronlar bu sürede çeşitli bahanelerle sendikalı işçileri işten çıkarmaya ve psikolojik baskılar yapmaya başladı.

Petrol İş Sendikası Gebze Şubesi, işten atılan işçilerin geri alınması için patronlarla görüşmelerin sürdüğünü, 200’e yakın sendikalı işçinin olduğu fabrikanın önünde eylemlerini sürdürdüklerini ve haklarını savunmaya devam edeceklerini söylüyor.