< < Beşiktaş Belediyesi’nde Şoförler İş Bıraktı

Beşiktaş Belediyesi’nde taşeron olarak çalışan şoförler; düşük ücretlere ve kötü çalışma koşullarına karşı bugün iş bıraktı. Bir yılı aşkın süredir sorunlarının çözülmesi için beklediklerini belirten şoförler, talepleri kabul edilinceye kadar işbaşı yapmayacaklarını vurguladı.

Beşiktaş Belediyesi Destek Hizmetler Müdürlüğü’ne hizmet veren Barka Atık Yönetim adlı taşeron firmaya bağlı çalışan şoförler, bir yılı aşkın süredir kötü çalışma koşullarının düzeltilmesi için hem belediye ile hem de şirket yönetimiyle defalarca görüştüklerini ifade etti.

Aradan geçen zamana rağmen hiçbir adım atılmadığını belirten şoförler, çalışma koşulları düzeltilmediği gibi uzun çalışma sürelerine rağmen mesai ücretleri de ödenmediğini ve sendikalaşma haklarının gasp edildiğini belirtti.

İşçiler bu sabah kontak kapatarak Belediye’nin Ortaköy’deki garajında iş bırakma eylemine başladı. İşçi Hareketi Koordinasyonu’da işçilere destek verdi.

 

Bir Yılı Aşkın Süredir Belediye Ve Şirketten Dönüş Alamıyoruz”

Belediye işçilerinin yaptığı basın açıklamasında “Bankaların verdiği maaş promosyonlarının ödenmemesi, birçok arkadaşımız on yılı aşkındır çalışıyor olmasına rağmen kıdem tazminatların verilmemesi, resmi tatillerde çalıştırılmamıza rağmen ücret farklarının ödenmemesi bizler açısından büyük problem. 1 yılı aşkın süredir belediye ve şirket yöneticilerinden geri dönüş alamıyoruz. Bugün resmi tatil olmasına rağmen ekonomik karşılığı olmadan haksızca bizi çalıştırmak istemeleri de koşullarımızın kanıtıdır” denildi.

 

7400 Liralık Ücrete Mahkum Ediliyoruz”

İş bırakan işçilerden Denizhan Solmaz, “Kiralar 7000 lira! Böyle bir dönemde 7400 liralık bir ücrete mahkum ediliyoruz. Taksi duraklarında dağıtılan çorbalarda bile dağıtan arkadaşımızın adının listede olmaması bizi hırsız ya da dilenci konumuna getiriyor. Bugün 29 Ekim, bayram günü olmasına rağmen çalışmak zorundayız. Ama mesailerimiz ödenmiyor. İstediğimiz çok fazla bir şey de değil. Tek amacımız namusumuzla çalışıp ailemizi geçindirebilmek.” ifadelerini kullandı.

 

Patronların Bir Kontaklık Canı Var”

İşçi Hareketi Koordinasyonu Temsilcisi Doğan Can Aras, “Patronlar ve başkanlar her zaman zanneder ki işçiler sömürüldüğünde tepki göstermezler. Fakat patronların bir kontaklık canı var. Siz kontağı kapattığınız zaman onlar sizlere haklarınızı vermek için tıpış tıpış gelecekler. Siz yeter ki buradaki örgütlülüğünüzü, kararlılığınızı sürdürün. Sizlerin söz, yetki, karar hakkı çok önemli. Direne direne kazanacağız! İşçiler burada patron nerede?” dedi.

 

Taşeron Şirket: “Bizi İlgilendirmez”

Haklarını arayan işçilerle görüşmeyi kabul etmeyen belediye, “işlerin aksamaması” için garajda bulunan araçları almak üzere taşeron şirket yetkililerini gönderdi. Ancak işçiler garajın demir kapısını çekerek araçları teslim etmedi.

Bunun üzerine şirket yetkilileriyle işçiler arasında görüşme yapıldı. Taşeron şirket yetkilileri “Biz 45 saatin ödemesini yapıyoruz, gerisi bizi ilgilendirmez. Bildiğimiz kadarıyla belediyeyi de ilgilendirmez. Araçları alıp gideceğiz, siz ne yaparsanız yapın.” diyerek sorumluluğu üzerlerinden atmaya çalıştı.

Beşiktaş Belediyesi şoförlerinin garajdaki eylemi devam ediyor.