< Kumluca Belediyesi İşçileri 16 Gündür Grevde

Toplu iş sözleşmesi görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine grev çıkan Genel İş Sendikası üyesi Antalya Kumluca Belediyesi işçileri "İşten atılan işçilerin işe iadesi ve TİS hakkımızı istiyoruz" dedi.

Antalya Kumluca Belediyesi işçilerinin örgütlü olduğu DİSK/Genel İş Sendikası Antalya Şubesi, Kumluca Belediyesinin işten attığı işçilerin geri alınması ve toplu iş sözleşme masasına oturulması için başlattıkları grevin 16’ncı gününde.

Kumluca Belediye binası önünde basın açıklaması yapan işçiler bir kez daha taleplerini dile getirdi.

Basın açıklamasında konuşan Genel İş Sendikası Antalya Şube Başkanı Vedat Küçük, demokratik bir anlayıştan gittikçe uzaklaşan belediye yöneticilerinin, önce sendikal tercihlerini yapıp örgütlenen işçilere karşı baskı yaptığını sonra işten attığını, bir de toplu sözleşme hakkını hiçe sayıp sendikayı muhatap almadığını ifade etti. Küçük "Toplu sözleşme masasına oturmadı, yetmedi grev hakkını kullanan işçilerin üzerine greyderlerle taşları sürdü, yetmedi hiç teklif dahi edilmeyen ücretleri teklif edilmiş gibi göstererek gerçek olmayan açıklamalarıyla mağduriyet yaratmaya çalıştı" dedi.

Belediye yönetiminin, demokratik, anayasal hakkını kullanan işçileri, iktidarın diliyle açıklama yaparak ‘izinsiz göstericiler’ ilan ettiğini ve Cumhuriyet Başsavcılığı’na şikayet ettiğini aktaran Küçük sendikalı olmanın anayasal bir hak olduğunu ve bunun için mücadeleyi sürdüreceklerini belirtti.