Avcılar Belediyesi'nde Anlaşma Sağlandı

Avcılar Belediyesi'ndec Belediye-İş Sendikası ile belediye yönetimi arasında yapılan görüşmelerde sabaha karşı anlaşmaya varılarak TİS imzalandı. İşçiler anlaşma imzalanması üzerine grevi sonlandırdı.

Avcılar Belediyesi'nde, Belediye-İş Sendikası İst 2 Nolu Şube ile belediye şirketi Bathonea Yapı A.Ş adına SODEMSEN arasında Temmuz ayından itibaren süren TİS görüşmelerinde anlaşma sağlanamaması üzerine işçiler Salı günü greve ve çıkmıştı.

Avcılar Belediyesi'nde altı müdürlükteki 1187 işçiyi ilgilendiren sözleşme gün boyu süren teknik konulardaki maddelerin de kabul edilmesi ardından bugün saat 02.00'de Avcılar Belediye Başkanı Turan Hançerli, Belediye-İş Sendikası yöneticileri arasında anlaşmaya varılarak imzalandı.

Toplu iş sözleşmesinde yer alan maddeler şöyle:

• Avcılar Bldy İşçisi: Günlük yevmiye 375 TL,

• Yemek günlük 75 TL,

• Yakacak parası her ay 225 TL,

• Sosyal paket 500 TL,

• Bayram parası her ay 375 TL,

• Yol parası her ay 842 TL,

• Hafta sonu cumartesi pazar tatil,

• Vardiyalı yerlerde 5 günü takip eden 6 ve 7 gün resmi tatil,

• Toplam birleştirilmiş sosyal paket 3694 TL

Sözleşme süresi 3 yıl zam oranları 6 aylık

enflasyon,

• 30 kuruş kıdem tazminatı.