< “Kaza Değil Cinayet”

Bartın Amasra TTK Maden Ocağına yaşanan patlamayı protesto etmek için bugün Adana İnönü Parkında bir basın açıklaması gerçekleştirildi. Yoğun bir katılımla gerçekleşen açıklamaya Mücadele Birliği Platformu ve bir çok devrimci kurum katıldı.

Saygı duruşu ve katledilenlerin anmasıyla başlayan açıklamada bu patlamanın bir kaza değil cinayet olduğuna değinerek “Kaza değil, cinayet diyoruz. Çünkü çalışma yaşamı işverenlerin kar hırsı adına özelleştirme, taşeronlaştırma, sendikasızlaştırma, kayıt dışı, güvencesiz, esnek çalıştırma, kuralsızlaştırma gibi emek düşmanı politikalarla bir bataklığa dönüştürülmüştür.” denildi.

Patlamanın olduğu madenin, iktidarca örnek gösterilen maden olduğuna değindi. Açıklama sırasında ve sonrasında “Bartın’ın hesabı sorulacak”, “İnsanca yaşamak istiyoruz”, “Kaza değil cinayet, kader değil katliam” sloganları atıldı.

Açıklama zılgıtlar ve alkışlar eşliğinde sona erdi.