< < İnşaatta Yaralanan ODTÜ Öğrencisi Emre Çetin Yaşamını Yitirdi

Ankara'da inşaatta yaralanan ve 58 gündür yaşam mücadelesi veren ODTÜ öğrencisi Emre Çetin, yaşamını yitirdi.

İnşaat iş kolu işçi sağlığı ve iş güvenliği önlemlerinin alınmadığı ve en fazla iş cinayeti yaşanan iş kollarından biri. İş kazası geçirerek yaşamını sakatlanarak sürdüren ya da meslek hastalığına yakalanan işçilerin ise kaydı tutulmuyor sayısı bilinmiyor.

Diğer yandan stajyer öğrenciler ucuz işgücü olarak görülüyor, en ağır koşullarda çalıştırılıyor, şiddete uğruyor, iş cinayetlerinde hayatlarını yitiriyor.

Emre Çetin, Rize Güneysu Kıbledağı Köyü'nden. ODTÜ'de İnşaat Mühendisliği okuyan 22 yaşında bir genç.

Mesleğini öğrenebilmek ve mezun olabilmek için Ankara Yenimahalle'de, AKP Ankara Milletvekili Asuman Erdoğan'ın eşi Fatih Erdoğan'a ait olan Pasifik İnşaat'a ait 'Merkez Ankara' projesinde stajyer inşaat mühendisi olarak çalışıyordu.

Ankara Yenimahalle'deki Merkez Ankara Şantiyesi’nde şiddetli fırtına ve sağanağa rağmen çalışma tüm hızıyla devam ettiirildi. Çalışma sırasında inşaatta kolon kalıplarının devrilmesi sonucu 21 yaşındaki stajyer inşaat mühendisi Taha Öztürk hayatını kaybetmiş 21 yaşındaki stajyer mimar Ege Kıratlı ve 22 yaşındaki Emre Çetin ağır yaralanmıştı.

Kaldırıldığı hastanede 58 gündür yaşam mücadelesi veren Emre Çetin, bugün hayatını kaybetti.

İnşaat Mühendisleri Odası (İMO) Ankara Şubesi, sosyal medya hesabından yaptığı açıklamada Emre Çetin'in yaşamını yitirdiğini belirterek "Başımız sağ olsun. 15 Ağustos'ta Merkez Ankara şantiyesindeki kazada yaralanan, 58 gündür yaşam mücadelesi veren inşaat mühendisliği öğrencisi Emre Çetin yaşamını yitirdi. Yakınlarına başsağlığı diliyor ve konunun takipçisi olacağımızı bildiriyoruz. Suçlular hesap versin" ifadelerini kullandı.