< ETF Tekstil Fabrikasında Haciz İşlemi Yapıldı

ETF Tekstil'de işçilerin hakları gasp edilerek kapatılmıştı. İşçiler hakları için 78 gün fabrika önünde gece-gündüz eylem yapmış ve patron Sanem Dikmen'in malları için haciz kararı verilmişti. Bugün fabrikada haciz işlemi için mal tespiti gerçekleştirildi. Avukatlar ve işçiler de fabrikada işlemleri takip etti.

Tuzla'da bulunan ETF Tekstil fabrikasında, hakları gasp edilerek kapatılması üzerine işten atılan işçilerin gece-gündüz 78 gün süren bir mücadele vermişti.

Deriteks üyesi işçiler fiili olarak hakları için mücadelede ederken, hukuki süreci de başlatmış ve Sanem Dikmen'in mallarına ihitiyati tedbir kararı konulmasını sağlayarak fabrika önündeki eylemi 79. günde sonlandırmıştı.

Bugün Sanem Dikmen'in mallarına ihtiyati tedbir kararı konulan mallarının haczi için yetkililer fabrikaya geldi. İşçiler ve avukatları, haciz kararı sonrası fabrikaya gelerek yetkililerle birlikte mal tespitine katıldı ve gerekli tutanaklar tutuldu.

Fabrika yönetimi, işçilerin alacaklarından daha fazla oranda meblağ için haciz koydurduğu iddiasında bulunarak haciz işlemlerinin yapılmasını engellemeye çalıştı.

İşçilerin avukatları ise işçi alacaklarının miktarının belli olduğu ve işlemlerin de hukuki olarak bunu buna uygun şekilde yapıldığını belirterek, mal tespitinin yapılmasını sağladı. ETF Tekstil işçileri de fabrikada bulunarak işlemeleri takip etti.

Haciz işlemlerinin tamamlanmasının ardından işçiler fabrikadan “Zafer Direnen Emekçinin Olacak" sloganları atarak ayrıldı.