İBB İşçileri Eylemi Sonlandırdı

Kod 42 ile işten atılan İBB İşçileri, Şaraçhane Parkı'ndaki eylemi sonladırdıklarını, hukuki mücadeleyi sürdüreceklerini açıkladı.

İçişleri Bakanı Süleyman Soylu'nun hedef göstermesi sonrası İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından güvenlik soruşturması bahanesiyle Kod 42 ile işten atılan İBB işçileri, Saraçhane Parkı'nda işlerini geri almak için sürdürdükleri eylemi 71'inci gününde sonlandırdıklarını açıladı.

Demokratik kitle örgütleri ve siyasi parti temsilcilerinin destek verdiği basın açıklamasında , işçiler söz alarak süreci değerlendirdi. İşlerine geri dönemediklerini fakat yaşadıkları direniş sürecinde, İBB'nin emek düşmanı uygulamalarını teşhir ettiklerini, birlik sağlamak ve dayanışma gibi kazanımları olduğunu ifade ederek destek verenlere teşekkür etti.

İşçiler adına basın açıklamasını okuya Fatmagül Eryıldız Şenvardar, işten atılma gerekçelerinin KHK'li olmak, Ali İsmail Korkmaz, Halepçe katliamı gibi anmalara katılmak, barış akademisyeni olmak ve başka demokratik eylemlere katılmak olduğunu vurgulayarak, işlerine dönebilmek için 71 gündür direndikleri söyledi.

Eylemde oldukları 71 gün boyunca derinleşen ekonomik krizle birlikte ciddi bir yoksulluğa süründüklerini söyleyen Şenvardar, "71 gündür AKP iktidarının kendi politik gündemine uymadığı için hukuksuz bir şekilde uydurduğu damgalamaları sorgulamadan kabul eden, bu suça ortak olan İBB'nin yaptığı yanlış uygulamadan vazgeçerek işe iade olma talebimizi sayısız siyasi parti, STK, dernek, sendika, platform, oluşum ve basının desteği ile dile getirdik" dedi.

Güvenlik soruşturmalarının iktidarın beğenmediklerini cezalandırma aracı olarak ortaya çıktığını ve ana muhalefet yönetimindeki belediyelerin buna itiraz etmesi gerektiğini belirten Şenvardar, tüm kamuoyunun kabul ettiğini, İBB'nin bile işten çıkarmaların zorunluluk değil siyasi tercih olduğunu kabul etmek zorunda kaldığını ifade etti.

Yaptıkları direnişle Kod 42 zulmüne karşı da ses çıkardıklarını ve teşhir ettiklerini belirten Şenvardar "Direnişimiz sonrası İBB ve diğer yerel yönetimlerin emekçileri güvenlik soruşturmaları gibi damgalama uygulamaları bahane ederek işten çıkarmalarda defalarca kere düşüneceğini, emekçilerin ekmeğine el uzatmaya öyle kolay cesaret edemeyeceklerini gördük" dedi.

Şenvardar, eylem süresince kazanamadıkları kadar kazanımların da olduğunu belirterek "71 gündür tüm dostlarıyla tavizsiz direnen bizler, buradaki direnişimizin sesinin tüm ilgililere ulaştığını, taleplerimizin haklı olduğunu, tüm yerel yönetimlere haksız hukuksuz işten atılan işçilerin hiçbir zaman sessiz kalmayacağı ve yalnız olmadığı mesajını yüksek sesle verdiğimizi düşünüyoruz" dedi.

Mücadelelerini hukuki zeminde kararlılıkla sürdüreceklerini söyleyen Şenvardar, "Bundan sonra bu haksızlık tam anlamıyla ortadan kaldırılıncaya kadar ve tüm arkadaşlarımız işlerine iade edilinceye kadar mücadelemiz farklı alanlarda devam edeceği vurgusunu düşerek Saraçhane Parkı nöbetini bitirdiğimizi tüm basın emekçileri ve kamuoyu ile paylaşıyoruz" dedi.