< ETF Tekstil İşçileri Patronun Evi ve Kaft Önünde

Deriteks üyesi ETF Tekstil işçileri gasp edilen tazminat hakları için 61 gündür mücadelede ediyor. İşçiler bugün eylemlerini patron Sanem Dikmen'in evi ve Kaft Genel Merkezi önüne taşıdı.

Tuzla'da bulunan ETF Tekstil'de patron Sanem Dikmen'in işçilerin tazminat haklarını gasp ederek fabrikayı kapattı ve çevik kuvvet polislerinin işçilere işkenceli saldırıları eşliğinde fabrikayı boşalttı. Deriteks üyesi ETF Tekstil işçileri 61 gündür gasp edilen hakları için fabirka önünde direnişi sürdürürken diğer yandan patron Sanem Dikmen'in evi ve ürettikleri ünlü markaların önünde eylemlerine devam ediyor. ETF Tekstil işçileri bugün sabah erken saatlerde patron Sanem Dikmen'in Ortaköy'deki evi önünde sloganlarını haykırdı.

"Sanem Dikmen İşçiye Borcunu Öde" yazılı pankart açan ve "ETF Tekstil'den Alacağımız Var", "Kapındayız, Alacağımız İçin Bekliyoruz", "Tazminatım Geleceğim, Tüm Haklarımı Ödeyin", "İşçiyi Oyalama, Ekmeğimizle Oynama" dövizler taşıyan işçiler "Emek Hırsızı Sanem Dikmen", "Her Yer ETF Her Yer Direniş", "ETF İşçisi Emeğinin Peşinde", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" Polis, işçilere "Sabah çok erken, burada bağırıyorsunuz komşuları rahatsız ediyorsunuz Açıklama yapın gidin" uyarısı yaptı.

İşçiler, "Sanem Dikmen'den hakkımızı istemeye geldik, çadırlarımızı yıktı, işçilere kelepçe taktırdı. Emeğimiz için buradayız. Sanem Dikmen'den hakkımızı alacağız. O yıktıkça biz var edeceğiz, yaratacağız. Hakkımızı alana kadar direneceğiz" dedi.

İşçiler polise, "Polis saldırınca, ters kelepçe takınca, kamyonu fabrikaya yığıp malları kaçırınca oluyor, biz bağırınca mı olmuyor" diyerek tepki gösterdi.

Polisin işçileri susturması için yardım istediği Deriteks Teşkilatlandırma Sekreteri Ayhan Yanılmaz ise "Biz hakkımızı istiyoruz, sadaka da değil hakkımızı verecek. Sabahın 06.00'da niye gelelim. Hepimizin çocuğu var, hastamız var .Oğlumu hastaneye bırakıp geldim. Bize söyleyeceğinize bir sefer de ona söyleyin, hakkımızı versin" diyerek yanıtladı.

Bir süre daha sloganlarla eyleme devam eden işçiler, gasp edilen hakları ödeninceye kadar eylemlerine devam edeceklerini belirtti.

ETF Tekstil işçileri Sanem Dikmen'in evinden sonra 4. Levent'te bulunan Kaft Genel Merkez önüne gitti.

"ETF Tekstil İşçisi Kaft'a Üretim Yaptı, Parasını Alamadı" yazılı pankartı açan işçiler, "Kaft'tan Alma Sömürüye Ortak Olma" sloganı atarak haklarının gasp edilmesini teşhir etti.

İşçiler "Tasarıma Değil Sömürüye Bak" sloganıyla da ünlü markaların emek sömürüsüne ve işçilerin haklarının gasp edilmesine dikkat çekti. Deriteks Teşkilatlandırma Sekreteri Ayhan Yanılmaz burada da işçilerin haklarını gasp ETF Tekstil'in üretim yaptığı markaların bu sömürü ve hak gaspına ortak olduğunu belirtti. iİşçilerin hakları ödeninceye kadar ETF Tekstil ile çalışan tüm markalar önünde emek sömürüsünü teşhir etmeye ve eylemlerine devam edeceklerini belirtti.