12 Eylül Pazartesi günü, 2022-2023 eğitim öğretim sezonunun başlaması sebebiyle Adana eğitim-Sen tarafından, eğitimdeki eksikliklerin ve sorunların anlatıldığı bir basın açıklaması yapıldı.

Basın açıklamasına pek çok sendika kurum demokratik emek örgütleri katılarak destek verdi.

Saat 17.30’da Adana Heykelli Park’ta toplanıldı, bilimsel, laik, parasız ve anadilde eğitimin önemini anlatan basın açıklaması okundu.

Basın açıklamasında yaşanan ekonomik krizden kaynaklı en temel kırtasiye malzemelerinin dahi iki katına çıktığı ve bu durum içinde velilerin daha da zorlanacağına, eğitimin niteliksizliğine, dinci-gerici oluşuna, eğitime ulaşma durumu dahi olamayan köy okullarındaki çocukların aldığı niteliksiz eğitime, KHK’larla okullarından atılan öğretmenlere, genel olarak öğretmenlerin ve öğrencilerin üzerindeki baskılara ve öğrencilerin yaşadığı barınma sorununa da değinildi.

Bilimsel, laik ve anadilde eğitim sloganlarının atıldığı basın açıklaması bu taleplerle bitirildi.

Adana Mücadele Birliği Platformu