İnşaat İşçilerinden Venezia AVM'de Eylem

Finans Merkezi Şantiyesinde Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut tarafından hakları gasp edilen Dev Yapı İş Sendikası ve İnşaat İş Sendikası üyesi işçiler bugün Gür Yapı'ya ait olan Venezia Mega Outlet AVM'de eylem yaptı.

Finans Merkezi Şantiyesinde Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut'a bağlı olarak çalışan İnşaat İş Sendikası ve Dev Yapı İş Sendikası üyesi işçilerin gasp edilen fazla mesai, kıdem tazminatı, resmi ve bayram mesaileri ve hafta tatillerindeki çalışma ücretlerinin ödenmemesi üzerine başldıkları eylem üçüncü gününde.

İşçiler bugün eylemlerini Gaziosmanpaşa ilçesine bağlı Küçükköy'de bulunan Gür Yapı'ya ait Venezia Mega Outlet AVM'ye taşıdı.

Venezia Mega Outlet AVM'ye girerek alkışlar eşliğinde "İnşaat İşçisi Köle Değildir", "Direne Direne Kazanacağız" sloganlarıyla giren işçiler ve sendika yöneticileri, yaptıkları konuşmalarla Finans Merkezi Şantiyesinde çalışan işçilerin haklarının Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut tarafından gasp edilmesini teşhir etti.

İşçilerin AVM içindeki yürüyüş ve konuşmalarını engellemek isteyen çok sayıda güvenlik görevlisi işçileri durdurmaya çalıştı.

Güvenlik görevlisi şefi, önce İnşaat İş Sendikası yöneticisi Yunus Özgür'ün boğazına sarılarak konuşmasını ve yürümesini engellemeye çalıştı. İşçilerin ve sendika yöneticilerinin tepkisiyle ve ajitasyonun yükselmesi üzerine "Burası özel mülk burada eylem yapamazsınız" dedi.

İnşaat işçilerinin eylemini takip eden gazeteci Hayri Tunç'un görüntü aldığını fark eden güvenlik şefi bu kez de "Çekme! Çekemezsin burası özel mülk. Benim mülküm, burada eylem yapamazsınız çekim de yaptırmam!" diyerek Tunç'un üzerine yürüdü ve tehdit ederek görüntü almasını engellemeye çalıştı. İnşaat işçileri güvenlik görevlilerinin saldırısını alkış ve sloganlarla protesto etti.

İşçiler ve sendika yöneticileri, güvenlik görevlilerinin tüm engelleme çabalarına rağmen Venezia Mega Outlet AVM içinde katları gezerek Gür Yapı, Yapı Yapı ve Emlak Konut tarafından işçilerin haklarının gasp edilmesini teşhir ederek, işçilerin tüm hakları ödeninceye kadar eylemlerinin devam edeceğini vurguladı.

 

Ramazan Geciken