< < ETF Patronu Malları Kaçırırken Polis İşçilere Saldırdı

ETF Tekstil işçilerinin gasp edilen hakları için mücadeledesi 47 gündür devam ederken, patron Sanem Dikmen, polisin desteği ve işçilere saldırıları sayesinde fabrikadan malları kaçırmaya devam ediyor. Bu sabah işçiler araçların çıkmaması için kendilerini kapıya kilitledi. Polis işçilere saldırarak araçların çıkmasını sağladı.

Tuzla'da bulunan ETF Tekstil işçilerinin hakkını gasp eden Sanem Dikmen polis işbirliğiyle fabrikadan malları kaçırmaya devam ediyor. Deriteks üyesi ETF Tekstil işçileri tazminat haklarının ödenmesi talebiyle 47 gündür fabrika önünde gece-gündüz direnişe devam ediyor. Devlet hakları gasp edilen işçileri görmezden gelirken patron Sanem Dikmen'in işçilerin alacaklarını ödememek için yaptığı her türlü yönteme tüm kurumları ve polis zoruyla destek veriyor.

Patron Sanem Dikmen'in mallarını fabrikadan çıkarabilmesi için bu sabah işçiler yine polis saldırısıyla karşılaştı.

Hakları için mücadele eden işçiler, malların ve makinaların yüklendiği TIR'ın fabrikadan çıkmasını engellemek için kendilerin fabrikanın kapısına kilitledi. Polis işçilere saldırıp darp ederek fabrika kapısından uzaklaştırarak patronun malları fabrikadan kaçırmasını sağladı.

İşçiler, fabrikada yıllarca emek verdikten sonra tazminatlarını gasp eden patron Sanem Dikmen'in haklarını ödememek için malları fabrikadan kaçırmasını sağlamak için polisin kendilerine saldırmasına tepki gösterdi.

İşçiler kendilerini darp ederek kapıdan uzaklaştırmaya çalışan çevik kuvvet polislerine "Yıllarca emek verdim ben bu fabrikada, sen çalışmadım burada ben çalıştım, benim emeğimi çalıyor, siz bana saldırıyorsunuz", "Sanem Dikmen bizim tazminatlarımızı gasp etti, biz hakkımız için buradayız", "Emeğimizi çalanı koruyup bize saldırıyorsunuz" diyerek tepki gösterdi. İşçilerden fenalaşan ve baygınlık geçirenler oldu.

ETF Tekstil işçileri bugün çıkarılan araçlarla tekstil ürünleriyle birlikte makinaların da götürüldüğünü fabrikanın boşaltıldığını ifade edereken bekleyişe devam ediyor.