Özel sektör öğretmenleri, kuruluşunun 1. yılında Özel Öğretmen Sendikası’nın çağrısıyla başta taban maaş olmak üzere özlük hakları için bugün Ankara'da buluştu.

Öğretmenler, asgari ücretin bile altına düşen ücretlere, belirli süreli sözleşme dayatmasına, yasadışı olmasına rağmen zorla yaptırılan 10 aylık sözleşmelere, güvencesizliğe, uzun mesailere karşı tepkilerini dile getirip güvenceli-kadrolu çalışma taleplerini yineliyorlar.

TMMOB Eğitim Ve Kültür Merkezi’nde toplanan öğretmenler haklarını tartıştı. Pek çok şehirden, yeri gelip otostop çekerek Ankara’ya gelen öğretmenler kürsüde söz alarak haklarını konuştular, örgütlenmenin önemine değinerek canlı müzik yaptılar, şair Kemal Özer de gelerek şiirlerini okudu.

Etkinlik, sendika genel sekreteri Hüseyin Aksoy’un açılış konuşmasıyla başladı. Eğitim Sen’in de katılarak destek verdiği etkinlikte Eğitim-Sen Genel Sekteri İkram Atabay da konuşma yaparak “Öğretmen Sendikası Eğitim-Sen’in omuzdaşıdır.” dedi.

Özel Öğretmen Sendikası Örgütlenme Sekteri Ozan Fındık, Eğitim Sekreteri Arzu Başer ve Genel Sekreter Eren Edebali konuşmalar yaparak “Bizi fiili mücadele anlayışı örgütledi,sendikamızı büyütmenin dönemindeyiz!” dediler.

Vakıf Üniversiteleri Dayanışma Meclisi (VÜDAM) adına Tahsin Mert Saygın “dayatmalara karşı birlikte mücadele edeceğiz” dedi.

Toplantının ardından MEB'e yürümek isteyen öğretmenlere polis izin vermedi. Öğretmenlerin basın açıklamalarını Olgunlar Sokak’taki Madenci Anıtı’nın önünde yapma kararına da izin vermeyeceğini söyleyen polis, çevik kuvvet ekiplerini getirdi.

Ankara Emniyetinin engellemelerine karşı Sendika Genel Başkanı Eren Edebali konuşma yaparak “Öğretmenlerimizin çığlığı dayanışmayı ve birlikteliğimizi büyüterek yürüyoruz!” dedi.

“Tüm engellemelere karşı bir aradayız. Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz!” diyerek yürümekte ısrarcı olan öğretmenlere polis bibergazı ile saldırarak, darp ederek gözaltına aldı.

8 öğretmen 2 avukat bu saldırıda gözaltına alındı. Avukatlar kimlik tespitinden sonra serbest bırakılırken, öğretmenler gözaltına alınan meslektaşları serbest bırakılana kadar TMMOB Eğitim ve Kültür Merkezi’nden ayrılmayacaklarını duyurdu.

“Biz onların çocuklarını okutuyoruz, bize reva görülen şey bu.” diyen öğretmenlerin gözaltı takibini de ÇHD Ankara Şubesi’nden avukatlar yapıyor.