İstanbul Havalimanında İş Bıraktılar Kazandılar

İstanbul Havalimanında yüklenici firmanın Port United olduğu Kalyon İnşaat'ta çalışan işçilere anlaştıkları ücretin altında ücretle çalışmaları dayatılınca, işçiler 2 gün işbaşı yapmayarak çalışma alanlarında bekleme eylemi yaptılar.

Bu sabah erken saatlerde de işbaşı yapmayan işçiler şantiye kapısı önünde bekleyişe geçti.

İşçiler, Temmuz ayında yapılan asgari ücret zammının kendilerine de yansıtılıp yansıtılmayacağını sormuş, olumlu yanıt almışlardı. Ancak şimdi işçilere eski ücret üzerinden ödeme yapılmaları dayatıldı.

Yaklaşık 40 işçiye imza artırılarak düşük ücretle çıkışları verildi, ancak ödeme yapılmadı. 80 kadar işçi de, arkadaşımız bu düşük ücretleri kabul etmeyerek yürüyüş yapıp, en başında anlaştıkları yevmiye talebiyle bekleyişlerini sürdürdüler.

Patronlarla görüşme talebi için bekleyen işçilerin yanına polis geldi. İşçilerin yanına dayanışmaya gelen Emeğin Gücü Derneği ve KataşSen yöneticilerini bahane eden polisler, "Biz yanınızdayız, onlarla görüşmeyin. Gelip bize söyleseydiniz biz hallederdik” demeye başladı. İşçilerin örgütlülüğünü bozmak isteyen polislere rağmen işçiler haklarını almakta kararlı. İşçiler, “Eski asgari ücret üzerinden ödeme verildi. Temmuz’da ücretlere zam yapılacak dendi, yapılmadı. 2 aydır oyaladılar, zamsız yevmiye veriyorlar. Hakkımızı alalım gidelim, başka bir şey istemiyoruz” diyorlar kendilerine uzatılan mikrofonlara.

Ve akşam saatlerinde İstanbul Havalimanında ücret haklarını gasp edilen işçilerin işçilerin birlik ve kararlılığıyla hakları ödendi. İşçiler, hakedişlerini talep ettikleri zam oranı ile aldılar.