< < Malları Kaçırdı, İşçilere Saldırdı, Yeni Şirket Kurdu

Tuzla Tepeören’de bulunan ETF Fabrikası 31 Temmuz’da kapandı, patron Sanem Dikmen işçilerin tazminatları ve maaşları da dahil olmak üzere bütün alacaklarını vermeyeceğini açıkladı... Bunun üzerine Deriteks Sendikasında örgütlü işçiler fabrikaya kapandı ve ürünleri dışarı çıkarmalarına izin vermedi.

Geçtiğimiz günlerde işçilere saldırarak 2 tır mal çıkaran patronlar, bu sabah da yine polisi işçilere saldırtıp gözaltına aldırarak fabrikadaki ürünleri çıkarttı.

Makinelerin fabrikadan götürülmesine izin vermeyen ve 34 gündür eylemde olan ETF Tekstil işçileri, karşılarında polis ve bekçileri buldu. Tırların dışarı çıkması için yolun açmaya çalışan polis, işçileri ve sendika yöneticilerini darp ederek gözaltına aldı.

Sosyal medya üzerinden destek çağrısı yapan işçiler, 20 yıllık haklarının gasp edildiğini söyleyerek isyan etti.

Bu arada patron Sanem Dikmen’in Sapa Tekstil adında yeni bir şirket kurduğu ortaya çıktı.