İnşaat İşçileri Garden Of Sun Otel Önünde

Didim'de Asya Residence inşaatında çalışan ve hakları gasp edilen Emeğin Gücü Derneği üyesi üyesi işçiler patronlarına ait Garden Of Sun Otel önünde eylem yaparak hakları için mücadeleye devam edeceklerini vurguladı.

Aydın'ın Didim ilçesinde Asya Residence inşaatında çalışan işçiler gasp edilen haklarının ödenmesi talebiyle eylemlerine devam ediyor. İşçiler bugün eylemlerini Asya Residence patronlarına ait olan Garden Of Sun Otel önüne taşıdı.

Garden Of Sun Otel önünde "İşçiler Sizin Köleniz Değil" yazılı pankart açan işçiler eylemde "Ücret Haktır Gasp Edilemez", "İnşaat İşçisi Köle Değildir", "İşçilerin Birliği Sermayeyi Yenecek " sloganları attı.

Eyleme TİP ve EMEP üyeleri destek verdi. İşçiler yaptıkları açıklamada Asya Rezidans şantiyesinde 100'e yakın işçinin çalıştığı ifade etti.

2021 yılı Şubat ayında taşeron firma DAP Yapı'da işe başladıklarını,. taşeron firmanın iki ay sonra işi bıraktığını belirten işçiler, Asya Residence patronlarının işe devam etmelerini istediğini ve işçilerin de kabul ederek çalışmaya devam ettiklerini aktardı.

Şantiyede 18 ay çalıştıklarını ve ödenmeyen ücretleri olduğunu belirten işçiler bu 18 aylık süre içimde Sosyal Güvenlik Kurumu'na giriş yapıldığını fakat primlerin yatırılmadığını belirterek "Yani biz işçileri 18 ay boyunca köle olarak çalıştırmışlar" dedi.

Ödenmeyen alacakları hem de SGK primlerinin yatırılması için hukuki mücadeleyi başlatacaklarını ifade eden işçilere gasp haklarının ödenmesi için de fiili mücadeleyi ve eylemlerini sürdüreceklerini vurguladı.

3

Şirket yetkililerinin, SGK primlerini yatırmamak ve gasp edilen ücretlerini ödememek için sürekli tehditkar söylemlerde bulunduğunu aktaran işçiler "Bizler ne tehditlere nede baskılara boyun eğmeyeceğiz. 5510 sayılı kanunun 86. Maddesi gereği iş mahkemesine dava açacağız ve eylemlerimizede devam edeceğiz" dedi. İşçiler, gasp edilen haklarının ödenmesi ve SGK primlerinin yatırılması için verdikleri mücadelede Didim'deki inşaat işçilerinin ve Didim halkının desteğine beklediklerini belirtti. İşçiler haklarını alıncaya kadar mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak eylemi sloganlarla sonlandırdı.

 

Abdurrahman Öncü