İnşaat İşçilerinden Boğaz Köprüsü'nde Eylem

YDA Group tarafından hakları gasp edilen İnşaat İş ve DİSK Dev Yapı-İş, üyeleri Boğaz Köprüsünü trafiğe kapatarak eylem yaptı. Beş işçi gözaltına alındı.

Ataşehir'de bulunan Finans Merkezi'nde Emlak Konut ve YDA Group'un gasp ettiği hakları için eylem yapan İnşaat İş Sendikası ve DİSK Dev Yapı İş Sendikası üyesi inşaat işçileri Boğaz Köprüsünde eylem yaparak trafiğe kapattı. Gasp edilen hakları için geçtiğimiz hafta Emlak Konut ve YDA Group önünde eylem yapan işçiler defalarca gözaltına alınmıştı.

Gözaltılara rağmen inşaat işçilerinin eylemlerine devam etmesi üzerine Ataşehir Kaymakamlığı tarafından 11 Ağustos'ta ilçe sınırları içinde bir aylık eylem ve etkinlik yasağı getirilmişti. Emlak Konut ve YDA Group önleri de çevik kuvvet polisleri tarafından ablukaya alınmıştı. İşçiler yasak kararının hukuksuz olduğunu ve tanımladıklarını belirterek Emlak Konut önünde yine eylem yaparak gözaltına alınmıştı.

İfadelerinin alınmasının ardından serbest bırakılan işçiler, sermayeyi koruyan devletin yasak kararını protesto ederek "Emlak Konut, YDA önü olmazsa bize eylem alanı çok. Şantiyeler vinç kuleleri, köprüler, yollar her yer bizim için eylem alanı. Haklarımızı alıncaya kadar direneceğiz" diyerek eylmelerine devam edeceklerini vurgulamıştı.

Bugün Boğaz Köprüsü'nde"Emlak Konut ve YDA Group Haklarımızı Gasp Etti" yazılı pankart açarak Emlak Konut ve YDA Group tarafından haklarının gasp edildiğini belirten işçiler, "Haklarımızı alana kadar vazgeçmeyeceğiz" dedi.

Eylem yapan 5 işçi darp edilerek gözaltına alındı.