< < ETF Tekstil İşçilerine Polis Saldırısı

Günlerdir gasp edilen haklarını almak için işçilerin eylemde olduğu ETF Tekstil'de polis,patron Sanem Dikmen'in mallarını fabrikadan çıkarabilmesi için fabrika önünü ablukaya alarak işçilere saldırdı. İşçilere yakın mesafeden birer gazı sıkması nedeniyle bir çok işçi fenalaşırken işçiler polise tepki göstererek çıkarılmak istenen kamyonların önüne geçti.

Tuzla'da bulunan ETF Tekstil'de, Deriteks üyesi işçiler gasp edilen hakları için 19 gündür geceli gündüzlü fabrika önünde mücadeleyi sürdürüyor.

İşçilerin direnişi nedeniyle malları fabrikadan kaçırmayan ETF Tekstil patronu Sanem Dikmen, savcılık talimatı, polis zoruyla, işçilerin gasp ettiği haklarını ödemeden mallarını çıkarmaya çalışıyor. Devlet ise her zaman olduğu gibi savcısıyla polisiyle işçileri sömüren patronu koruyor. Bugün sabah erken saatlerde çevik kuvvet polisleri fabrika önünü ablukaya alarak Sanem Dikmen'in mallarını fabrikadan çıkarabilmesi için işçilere saldırdı.

Kamyonların çıkabilmesi için fabrika önüne yeni yapılan kapı önüne barikat kuran polise işçiler tepki gösterdi ve hakları ödemeden fabrikanın boşaltılmasına izin vermeyeceklerini söyledi.

Polis işçilere biber gazıyla saldırarak darp etti. Çoğunluğunu kadınların oluşturduğu işler Saldırıya "Hırsız Sanem Dikmen", "Samem Dikmen Hakkımızı Ver", "Direne Direne Kazanacağız" sloganlarıyla saldırıya yanıt verdi. Polis saldırısına rağmen geri adım atmayan kadın işçiler "Sanem Dikmen hakkımızı versin. Mallarını öyle götürsün" dedi.

Polise "Hakkı gasp edilen biziz ama bize barikat kuruyorsunuz patronu koruyoorsunuz. Polis çağıracağına söyleyin müzakereye gelsin. Karşımıza çıksın" dedi.

Polisin yıllarca çalışmış işçilerin haklarını gasp eden patronu korumasına ise tepki gösterdi. Bir kadın işçi "Ben devlete bunun için mi vergi veriyorum, hakkımı yesin diye mi, yedirmem! Sanem Dikmen fabrikadan çıkarken bir şey çaldık mi diye üstümüzü artıyordu asıl hırsız O! Keşke o fabrikada malları yaksaydık" diyerek haklarının gasp edilmesine ve polisin patronu korumasına tepki gösterdi.

İşçileri kalkanlarla çembere alan polis biber gazı ile saldırdı hakkını arayan işçileri darp etti. Hamile olan bir kadın işçi ise yapılan insanlık dışı uygulamaya dayanamayarak sinir krizi geçirdi Arkadaşları işçiyi sakinleştirmeye çalışırken işçi "Doğmasın böyle adaletsizlik varken doğmasın" diyerek isyan etti.

İşçler kamyonlar çıkmak üzere kapıya yaklaştığında polis barikatını geri iterek kamyonların barikata yüklendi ve araçların geçmesini engelledi.

Akşam saatlerinde ise HDP Milletvekili Züleyha Gülüm dayanışmaya geldi. Yıllarca çalışıp emek alın teri döken işçilerin haklarını istediklerini buna karşın devletin işçilere saldırdığını belirterek "Buradayız.Direnişe devam.Haklarımızı alana kadar direneceğiz ve kazanacağız. Mutlaka kazanacağız" dedi.