< < ETF İşçilerinden Patronun Evi Önünde Eylem

ETF işçileri, eylemi 16. gününde patron Sanem Dikmen'in evi önüne taşıdı. Polisin barikatları ve saldırı tehdidine rağmen işçiler dövizlerini açarak sloganlarını haykırdı.

Tazminatları ve ikramiyeleri gasp edilerek işten atılan ETF işçilerinin mücadelesi 16. gününde. İşçiler, bugün eylemi patron Sanem Dikmen'in Ortaköy'deki evinin önüne taşıdı.

Tazminatları ve ikramiyleri gasp edilerek fabrikanın kapatılması kararının ardından işten atma saldırısıyla da karşılaşan ETF Tekstil işçileri, fabrikayı işgal ederek eyleme başlamıştı. ETF işçileri, fabrikanın 31 Temmuz'da kapatılmasının ardından gece -gündüz nöbet eylemi devam ediyor.

İşçiler her sabah olduğu gibi erken saatlerde fabrika önünde bir araya gelerek sloganlarıyla, halaylarla güne başladı. halaylarla buluştu. İşçiler daha sonda ETF patronu Sanem Dikmen'in Ortaköy'deki evine gitmek üzere yola çıktı.

İşçilerin araçları, polis tarafından Boğaz Köprüsü çıkışında durduruldu. Bir saatten fazla bekletilen işçilerin araçtan inmesine izin verilmedi. Ancak işçiler polise, "Gitmemize izin vermiyorsunuz araçta da beklemeyiz" diyerek tepki gösterdi.

Diğer yandan işçiler eylem duyurusu yapmamasına rağmen polis İstanbul Valiliği'nin eylem yasağı getirdiğini iddia etti.

İşçiler engel tanımayarak tekrar yola çıktı. Ortaköy'e ulaşan işçilerin araçları Dikmen'in evinin önüne 500 metre kala bir kez daha durduruldu. İşçilerin otobüsten inmesine yine izin verilmedi.

Polisin engellemesini tanımayan işçiler Deriteks önlüklerini giyerek araçtan indi ve haklarını istediklerini belirten dövizlerini alarak araçtan indi. Polisin saldırı ve gözaltı tehdidine rağmen "Sanem Dikmen Hakkımızı Ver", "Sadaka Değil Hakkımızı İsteriz", "Tazminat Hakkımız Gasp Edilemez", "Direne Direne Kazanacağız" sloganlarını atarak eylemi gerçekleştirdi. İşçiler patron Sanem Dikmen'in evi önünden tekrar Tuzla'da bulunan fabrika önüne geçti.