Alp Hindi Gıda fabrikasında işten atmalar üzerine eyleme başlayan işçiler yapılan görüşmeler neticesinde üretime başlama kararı alındığını duyurdu.

İstanbul Çekmeköy’ de bulunan Alp Hindi Gıda fabrikasında çalışan işçiler, Şeker İş Sendikası’nda örgütlenmiş ve 4 öncü işçinin işten atılması üzerine dün fabrika önünde eyleme başlamıştı.

Alp Hindi Gıda fabrikasında çalışan işçiler ağır çalışma koşullarına ve düşük ücretlere karşı bir süredir Şekerş Sendikası’nda örgütlenmeye faaliyeti yürütüyordu. Fabrikada yeterli çoğunluğu sağlayan Şeker İş sendikası Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yetki başvurusunda bulundu. Sendikal örgütlenmeyi istemeyen Alp Hindi patronu sendikal faaliyet yürüten 4 işçiyi işten çıkardı. Arkadaşlarının işten çıkarılmasına karşılık, tüm işçiler dün itibariyle üretimi durdurarak fabrika önünde eyleme geçmişti.

Bugün sendika ve işçiler arasında yapılan görüşmelerin neticesinde işten atılan işçilerin dışındaki işçilerin üretie başlamaları yönünde karar aldıklarını duyurdu.

Konuya ilişkin yapılan açıklamada Şeker İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Sefer Kahraman işçilerin anayasal haklarını kullandıklarını ve Şeker İş Sendikası’nda örgütlendiklerini belirterek, sendikal yetki başvurusunu yaptıklarını, atılan işçiler için de direneceklerdi söyledi.

Basın açıklamasında Alp Hindi Gıda fabrikasında yaşanan süreç aktarılarak, işçilerin anayasal haklarını kullanarak sendikalı oldukları, dört işçinin işten atıldı ifad edilerek, bir çok işyerinde sendikal faaliyetler sürecinde bu tür durumların yaşandığ ifade edildi.

İşçilerin üretime başlamaları ve işten çıkarılan işçilerin de direnecekleri ifade edilen açıklamada

“Bizler buradan Şeker İş Sendikası olarak Alp Hindi işverenine katı ve kabul edilemez tutumundan vazgeçmelerini, sendikal çalışma hakkını tanımalarını ve sorunu diyalog yolu ile çözülmesi gerektiğini ifade ediyor. Sendikalı oldukları için işten çıkarılan arkadaşlarımızın geri alınması çağrısında bulunuyoruz. Emek ve sendika karşıtı tavrınızdan vazgeçerek iş barışının bozmamasını ve yasaları saygı göstermesini istiyoruz” denildi.