Conta Elastik İşçileri İşten Atmalara Karşı Eylemde

Gebze’de bulunan Conta Elastik fabrkiasında işçiler Petrol İş Sendikası’na üye olmalarının ardından işten atıldı. İşçiler işten atma saldırısı ve sendika düşmanlığna karşı fabrika önünde eyleme geçti.

Pulver Kimya'ya bağlı olarak çalışan ve Gebze’de bulunan ve 300 kişinin çalıştığı Conta Elastik fabrikasında çalışan işçiler, kötü çalışma koşulları ve düşük ücretlere karşı Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi’nde örgütlendi.

İşçilerin sendikal faaliyetleri sonucu Petrolİş Sendikası kısa sürede çoğunluğu sağlayarak yetki tespiti için Çalışma Bakanlığı’na başvuruda bulundu.

Fakat Conta Elastik patronu sendikal örgütlenmeyi engellemek için hareket geçti. Sendikalı işçileri işten atmak için “performans düşüklüğü” bahanesini kullanan Conta Elastik patronu sendikal faaliyet yürüten öncü işçilerden 3’ünü işten attı.

İşçiler arkadaşlarının işten atılmasına ve sendika haklarının engellenmesine karşı hemen fabrika önünde eyleme başladı.

Petrol-İş Sendikası Gebze Şubesi yaptığı açıklamada, işçilerin çalışma koşullarının iyileştirilmesi, ücretlerin artırılması ve iş güvencesini sağlamak için örgütlendiğini belirterek, "Birlik olan, haklarına sahip çıkan, tek bir arkadaşını dahi işverenin tehditleri karşısında yalnız bırakmayan işçiler, sendikal örgütlülükleri ile her türlü engeli aşarlar; insanca çalışma koşullarını ancak böyle kazanabilirler. İşverenin, bu işçi düşmanı politikasına karşı tüm işçileri sınıf kardeşlerinin yanında olmaya, Petrol İş Sendikasında örgütlenmeye çağırıyoruz" diyerek işçilerin örgütlülüğü ve birliğinin önemine işaret etti.

Eylem boyunca, “Atılan İşçiler Geri Alınsın”, “Sendika Haktır Engellenemez”, "Direne Direne Kazanacağız", "Baskılar Bizi Yıldıramaz" sloganları atan Conta Elastik işçileri, işten atılan arkadaşları geri alınıncaya kadar ve sendikal hakları tanınıncaya kadar eyleme devam edeceklerini belirterek tüm emekçileri destek vermeye çağırdı.