< ETF İşçileri 13. Günde Yeniden Fabrikada

ETF Tekstil işçileri fabrikanın kapanması bahanesiyle fabrika girişi sactan kapı yaoılıp kapatılarak girmeleri engellenmiş polis ise saldırı tehdidinde bulunmuştu. İşçiler bugün güvenliği aşarak alkışlar ve halaylarla tekrar içeri girdi. ETF işçilerinin eylemi 13. gününde devam ediyor.

Tuzla'da bulunan ETF Tekstil'de patron Sanem Dikmen'in işçilerin tazminatları ve bayram ikramiyelerini gasp etmeleri üzerine işçiler fabrika önünde gece-gündüz eyleme başlamıştı. İşçilerin haklarını ödemedeyen Dikmen, fabrikayı 31 Temmuz'da kapatarak işçilerin çıkışını vermişti.

İşçiler ise haklarını almak için eyleme ederken fabrikanın kapandığı bahanesiyle dün fabrika girişine sac levhalarla kapı yapılarak kapatılmış, gecd nöbet tutan işçilerin çıkışına, sabah gelen işçilerin girişine engel olunmuştu. Polis ise fabrikadaki ve dışarıdaki işçilerin dağılmasını sağlamaya çalışarak saldırı tehdidinde bulunmuştu. İşçiler ise kapı önünden ayrılmayarak "Haklarımızı almadan gitmeyeceğiz" demişti.

ETF Tekstil işçileri dün fabrikanın tel örgülerine "ETF Tekstil'de Alacaklarımızın Yüzde 40'ını Değil, Yüzde 100'ünü İstiyoruz", "Hakları İçin Direnen ETF İşçileri Yalnız Değildir" yazılı pankartlar astı.

Fabrikaya girmelerini engellemek için patron Sanem Dikmen'in yaptırdığı demir kapıya "Hakkımızı ver Sanem Dikmen", "Direne Direne Kazanacağız", "Yılgınlık Yok Direniş Var" yazılamaları yaptı.

Fabrika önünden ayrılmayan işçiler bu sabah erken saatlerde fabrikada çalışan işçileri taşıyan servis aracının kapıdan geçişi sırasında kapıyı tutarak alkışlar eşliğinde içeriye girdi. İşçiler nöbetteki arkadaşlarıyla buluşarak 13. gününe halaylar ve sloganlarla devam ediyor.

ETF Tekstil işçileri, "Biz Sanem Dikmen'in fabrikasını arazisini, malını mülkünü istemiyoruz. Biz çalışıp hak ettiğimiz tazminatlarımızı ikramiylerimizi istiyoruz. Hakkımızı almadan da gitmeyeceğiz" dedi.

Geçtiğimiz haftalarda çatıya çıkarak işçilerin haklarının ödenmesini isteyen Sema Lermi ise 25/2 ile çıkışının verildiğini belirterek "Çatıya çıktım diye 25/2 kod ile çıkışımı vermiş. Bu hırsızlık, yüz kızartıcı suç demek. Bana hırsız diyor. Biz halkımızı istedik diye hırsız oluyoruz da, ya kendisi bunca insanın emeğini çalarken hırsız olmuyor mu? Asıl hırsız işçilerin haklarını vermeyen Sanem Dikmen'dir. Ben arkadaşlarımın hakkını istedim. Haklarımızı versin biz de gidelim" dedi.

ETF Tekstil işçileri eylemine 13. gününde "İşçiler Burada Sanem Dikmen Nerede?", "Hırsız Sanem Dikmen", "Direne Direne Kazanacağız", "Tazminat Hakkımız Gasp Edilemez" sloganlarıyla devam ediyor.