< Sütaş İşçilerinden Boykot Çağrısı

Tek Gıda İş Sendikası üyesi Sütaş işçileri, sendika düşmanlığına karşı İstanbul'da Sütaş Genel Müdürlüğü önünde eylem yaparak kamuoyuna boykot çağrısında bulundu.

Sütaş’ın Karacabey ve Aksaray’daki fabrikalarında Tek Gıda İş Sendikası üyesi oldukları için işten atılan işçilerin mücadelesi 2012’den bu yana devam ediyor. Sütaş işçileri bugün İstanbul’da bulunan Sütaş Genel Müdürlüğü önünde eylem gerçekleştirdi.

“Sendika Üyeliği Anayasal Haktır. Sütaş Sendika Düşmanlığına Son Ver. Kazanana Kadar Mücadeleye Devam” yazılı pankartın açıldığı eylemde, Sütaş'ın işçi ve sendika düşmanlığı protesto edildi.

 

"Sendikalaşma Artınca Sütaş 61 İşçiyi İşten Attı"

Eylemde konuşma yapan Tek Gıda İş Sendikası Örgütlenme Uzmanı Suat Karlıkaya, on yıldır Sütaş'ın sendika düşmanlığına karşı mücadele yürüttüklerini belirterek “Sütaş, sendika üyeliklerinin arttığını fark edince Aksaray’da 26, Karacabey’de 15, İzmir’de 20 olmak üzere toplam 61 işçiyi işten çıkardı. Tek Gıda İş Sendikası olarak örgütlenmeye devam ediyoruz” dedi.

 

"Hükümet Sendikalaşma Karşıtlığını Destekler Gibi Sütaş'a Teşvik Verdi"

Çalışma Bakanı’na da seslenen Karlıkaya “Kürsülerden işçilere 'sendikalaşın' demekle olmuyor sayın Vedat Bilgin. Onların işleriyle aşlarıyla tehdit edilmesini önleyin! 2014 yılında sendikal sebeplerle işçiler işten çıkarıldıklarında ve bunu mahkemelerde ispatlamamıza rağmen o tarihten itibaren Sütaş hükümetten aldığı teşviklerle 2 fabrika daha açtı. Hükümet sendikalaşma karşıtlığını teşvik eder gibi firmaya destek verdi. O destekleri de sendikal hakkı için işinden olan işçilerin vergileri ile yaptınız!” dedi.

 

"Sendika Gelene Kadar Sütaş'tan Uzak Durun"

Karlıkaya, "Sütaş işçisi kazandığı zaman sınıf kazanacak. Ekmeğimizi emeğimizi elimizden çalıyorlar. Sütaş mücadelesi bunun örneklerindendir. Sütaş firması işçileri işten atıyor. Mücadelemize devam ediyoruz. Sütaş ürünlerini tüketmeyin, sendika gelene kadar Sütaş'tan uzak durun" dedi.

Karlıkaya herkesi akşam 20.14'te yapılacak tag çalışmasına destek vermeye çağırdı.

İşçiler sendika haklarına sahip çıkarak mücadeleye devam edeceklerini vurgulayarak sloganlarla eylemi sonlandırdı.

 

Mazlum Doğan Güler