Vestel 25 Sendikalı İşçiyi İşten Attı

Vestel fabrikasında sendika üyesi işçiler işten çıkartılıyor. 25 Türk Metal üyesi işçinin işten atıldığını belirten işçiler, Türk Metal'in ise sessiz kaldığını ifade etti.

Manisa Serbest Bölge’de bulunan Vestel Fabrikası yine işten atmalarla gündeme geldi. 20 bine yakın işçinin çalıştığı fabrikada baskı, mobbing ve düşük ücretlerle çalıştırılan işçilerin sendikalı olmaları da engelleniyor.

Pandemi sürecinde, önlem almak bir yana çalışma kampına dönüştürülen fabrikada, işçiler çalışma koşullarının iyileşmesi için Türk Metal Sendikası'na üye olmuştu. Vestel ise fabrikayı kapatma tehditleri, işçiler üzerinde baskı ve tehditlerle işçilerin sendikalı olmasını engellemeye çalışmıştı.

Vestel'de ağır çalışma koşulları, düşük ücretler, baskı ve mobbing devam ederken, Türk Metal Sendikası'na üye 25 işçi işten atıldı. Sendikal faaliyeti engellemek için sendikalı işçilerin tazminatlarının verilerek işten çıkarıldığını aktaran işçiler, Türk Metal Sendikası'nın ise işçilerin ağır çalışma koşulları, baskı, mobbing, hatta sendikadan istifa etmeye zorlama karşısında tamamen sessiz kaldığını belirterek tepki gösterdi.