Yemek Sepeti işçisi Doğu Yılmaz, Eyüp-Rami Depo önündeki nöbet eylemini Yemek Sepeti Genel Merkez önüne taşıdı. Bir hafta boyunca Levent’teki genel merkez önünde olacağını belirten Yılmaz başta moto kuryeler olmak üzere tüm emekçileri dayanışmaya çağırdı.

Yemeksepeti şirketinde çalışırken sendikal faaliyet yürütmesi nedeniyle işten atılan ve çalıştığı Eyüp-Rami Depo önünde sürdürdüğü nöbet eylemini 70. gününde Levent’te bulunan Yemek Sepeti Genel Merkezi önüne taşıdı.

“Haksız Hukuksuz İşten Atmayı Kabul Etmiyorum Yemeksepeti İşçisi Köle Değilir” yazılı pankar açan Doğu Yılmaz’a farklı iş kollarından işçiler ve demokratik kitle örgütlerinden temsilciler destek verdi.

Yemek Sepeti’nde yaklaşık üç yıldır çalışmakta olduğunu belirten Yılmaz Şubat ayında Yemek Sepeti patronlarının asgari ücreti ve sefaleti dayattıklarını ve moto kuryelerin buna karşı eylemlere başladığını ve kendisinin de bu eylemlere katıldığını, aylarca süren bu eylemler nedeniyle moto kuryeler hakkında düzmece tutuanaklar tutulduğunu ve işten atmaların başladığını hatırlattı.

Kendisinin bu iki yıldır sendikal faaliyet yürüttüğünü ve bu nedenle 12 Mayıs’ta işten atıldığını hatırlatan Yılmaz “Bu haksız hukuksuz işten atmayı kabul etmedim ve Eyüp-Rami Depo önünde direnişe başlamıştım. Bugün 70’inci günümdeyim. Nöbet eylememi bugün Levent’teki Yemek Sepeti Genel Merkezi önüne taşıdım. Bir hafta boyunca burada olacağım. Başta moto kuryeler olmak üzere tüm emek dostlarımızı buraya direnişime destek olmaya davet ediyorum” dedi.

Nöbet eylemi “Yemek Sepeti İşçisi Köle Değildir”, “Doğu Yılmaz Yalnız Değildir” sloganlarıyla sona erdi.

 

Zeynel Abidin Bulut