İzmir’de Mahall Bomonti Şantiyesi İşçilerinden Yemek Protestosu

İzmir'deki Türkerler firmasına bağlı Mahall Bomonti şantiyesinde inşaat işçileri kötü çıkan yemekleri protesto etti.

İzmir'de Türkerler firmasına bağlı olan Mahall Bomonti şantiyesinde, inşaat işçileri kötü yemekleri protesto etti.

Mahall Bomonti şantiyesinde çalışan işçiler, başta yemekler olmak üzere birçok durumdan şikayetçi. Şantiyede sağlıklı ve iyi yemeğe ulaşılamıyor, koronavirüs önlemleri hiçe sayılarak testi pozitif çıkan işçilerle hasta olmayan işçiler aynı koğuşta yatırılıyor, temizlik koşullarını sağlamak için elverişli ortam sağlanmıyor ve taşeron şirketler de işçilerin ücretlerini gecikmeli yatırıyor.

Şantiyede çalışan işçiler en son çıkan sağlıksız ve kötü yemekleri protesto etti. İnşaat Emekçileri Sendikası (İnşaat-Sen), konuya ilişkin bir açıklama yayınladı. Aynı şirketin Bayraklı Şehir Hastanesi'nde de kötü yemeklerle, işçilerin yaşam alanlarının yanına kanalizasyon sularının dökülmesiyle, işçilerin ödenmeyen maaşlarıyla defalarca gündeme geldiği hatırlatıldı.

Eylemde işçiler, Türkerler Holding'e bağlı Türkerler İnşaat; Ankara, Samsun, İzmir, Adıyaman hastanelerinin, metro şantiyelerinin, HES projelerinin ihalelerini ve sayamadığımız daha birçok kamu ihalesini aldı. Türkerler İnşaat, her yerde inşaat işçilerine sefalet koşullarını dayatıyor” denilen açıklamada, "Türkerler İnşaat'ı uyarıyoruz: Tüm şantiyelerde inşaat işçileri için sağlıklı koşullar sağlanacak. Çalışma Bakanlığı'nı uyarıyoruz: Kamu-özel işbirliğiyle girilen her proje ve şantiyede çalışan inşaat işçilerinden sorumlusunuz. İşçiler için sağlıklı koşullar sağlanmalı, tüm şantiyeler denetlenmelidir"dedi.