BES üyeleri Sarp Sınır Kapısı'nda çalışan üyelerine yönelik mobbing ve sürgünleri Sarp Sınır Kapısı önünde eylem yaparak protesto etti.

Büro Emekçileri Sendikası (BES) Artvin Temsilciliği, Sarp Sınır Kapısı’nda çalışan üyelerine uygulanan mobbing ve baskıları Sarp Sınır Kapısı önünde eylem yaparak protesto etti.

“İnsan Onuruna Yakışır Bir Çalışma Ortam; Baskı, Mobbing, Sürgün İstemiyoruz” yazılı pankart açılan eylemde konuşan BES Artvin Temsilcisi Cavit Aydın, ismi daha önce de mobbing, baskı ve cinsiyetçi ifadeler ile gündeme gelen Kaçkar Gümrük ve Dış Ticaret Bölge Müdürü’nün bu uygulamalara devam ettiğini aktardı. Aynı müdürün daha önce de çalışanlara baskı uyguladığını,hakaret ettiğini ve sürgüne göndermek istediğini belirten Aydın “19 Temmuz’da Sarp Gümrük Kapısı’na makam aracıyla giriş yapan bölge müdürü araç yoğunluğundan dolayı geçiş yapamaması üzerine bir arkadaşımızı Türkgözü Gümrük Müdürlüğü’ne sürgün edercesine geçici göreve göndermiştir. Daha öncede bu şekilde bakanlığın vermiş olduğu geçici görevlendirme yetkisini çalışanlar üzerinde baskı aracına dönüştürüp kötüye kullandığını bilmekteyiz” dedi.

 

“Hastalanan Emekçilerin Rapor İçin Hastanelerde Gezdirilmesini Reddediyoruz”

Gümrük Kapısında emekçilerin ağır şartlarda çalıştığını, bunların yanında hastalık durumlarında alınan sağlık raporlarının hakem heyetine gönderildiğini ifade eden Aydın “Bunların yanında hastalık durumlarında alınan sağlık raporlarıyla hakem heyetlerine “Çalışanları hasta yatağından kaldırıp hastanelerde gezdirilmesini reddediyoruz. Bu tür uygulamaların ve kurumu zarara uğratan keyfi geçici görevlendirmelerin son bulmasını talep ediyoruz. Gümrüklü sahalarda bu ve benzeri uygulamalarla çalışma hayatını zorlaştıran ve personelde huzur bırakmayan uygulamaları kabul etmiyoruz. Bu hususlarda sendika olarak gümrük çalışanlarının yanında olacağımızı hukuk dışı uygulamaların takipçisi olacağımızı basına ve kamuoyuna duyururuz” diyerek sözlerini tamamladı.