< İBB’de Cadı Avı Sürüyor

İstanbul Büyükşehir Belediyesi (İBB) tarafından ihraç edilen işçiler, bugün İBB’nin Saraçhane binası önünde oturma eylemine başladılar.

Aralarında Barış Akademisyenleri’nin de yer aldığı çalışanlar “İşimizi Geri İstiyoruz” pankartının yanı sıra “KOD-42 Al Başına Çal”, “Barış Akademisyenleri Onurumuzdur”, “Direne Direne Kazanacağız” dövizleri taşıdılar.

Yakın zamanda güvenlik soruşturmaları bahane edilerek, İçişleri Bakanı Süleyman Soylu’nun “İBB’de çalışan 557 terörist var” tehdidinin ardından pek çok İBB çalışanı yasal hakları da gasp edilerek işten çıkarıldı. Barış Akademisyeni olması nedeniyle dün işine son verilen Fatma Gül Eryıldız Şenvardar “İçişleri Bakanının spekülatif açıklamalarıyla başlayan cadı avı, masumiyet karinesi gibi hukukun en temel ilkelerinin çiğnendiği korkunç bir boyut kazandı. İBB yöneticilerinin kendilerine yönelecek olası tehditleri savuşturmak için mesai arkadaşlarını feda etme tutumlarının, AKP iktidarının sınır yoklama stratejisine hizmet ettiğini görmesi gerekiyor. Sivil ölüme mahkum edilerek Kod 42,25 ve 2 gibi işçinin somut olarak hiç bir hak alamadığı kodlarla işinden edilen işçiler olarak biz, İBB yönetiminin bu pervasız tutumunun karşısında mücadelemizi sürdüreceğiz” dedi.

Taleplerinin karşılanana kadar eylemlerini sürdüreceklerini belirten Şenvardar, taleplerini şöyle sıraladı: “Haksız uygulamalar nedeniyle yaşatılan mağduriyetler için İBB Başkanı Ekrem İmamoğlu kamuoyu önünde özür dilesin. Haksız ve hukuksuz bir şekilde işten çıkarılan bütün çalışanlar koşulsuz şartsız işe iade edilsin. İBB’deki hukuksuz işten çıkarmalar sona ersin.”

Devrimci Öğrenci Birliği’nden öğrenciler ve Mücadele Birliği okurlarının da katıldığı eylemin sona ermesi ardından akademisyenler ve işçiler süresiz oturma eylemine geçti. Polis oturma eylemine izin vermeyeceklerini söylese de, İBB çalışanları eylemlerini sürdürdüler.