< "Atılan İşçileri Geri Al, Baskı Ve Sürgünleri Durdur"

Bakırköy Belediyesi'nde grevde yer alan öncü işçilerden 3'ünün işten atılması, 17'sinin ise görev yerlerinin değiştirilmesine karşı Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyeleri Belediye Başkanlık Binası önünde basın açıklaması gerçekleştirerek atılan işçilerin işe iadesi görev yeri değiştirilenlerin ise görevlerine iade edilmelerini istedi.

CHP'li Bakırköy Belediyesi'nde Bakırköy Belediyesi'nde geçtiğimiz yıl Belediye İş Sendikası üyesi işçiler TİS hakları için 100 gün süren bir grev gerçekleştirmişti. Geçtiğimiz 8 Temmuz Cuma günü ise grevde yer alan öncü işçiler işten atma ve sürgünlerle karşılaştı. Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube üyeleri bugün Belediye Başkanlık Binası önünde basın açıklaması gerçekleştirdi.

Basın açıklamasına Türk İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, HDP Milletvekili Musa Piroğlu ve siyasi parti ve kitle örgütlerinden temsilciler destek verdi.

"Bakırköy İşçisi Köle Değildir" yazılı pankart açılan eylemde işçiler sık sık "Atılan İşçiler Geri Alınsın", "Bakırköy İşçisi Köle Değildir", "Hak Hukuk Adalet İşçilerle Gelecek", "Direne Direne Kazanacağız" sloganları atıldı.

Basın açıklamasında Türk İş Bölge Temsilcisi Adnan Uyar, demokrat olduğunu iddia eden bir partinin yönetiminde olan Bakırköy Belediyesi'nde işçi ve emek düşmanı politikaların uygulanmasını aklın almasının mümkün olmadığını ifade eden Uyar, işten atılan işçilerin bir an önce işlerine iade edilmesi ve görev yerleri değiştirilen işçilerin de asli görevlerine devam etmeleri gerektiğini söyledi.

Basın açıklamasını okuyan Belediye İş Sendikası İstanbul 2 Nolu Şube Başkanı Savaş Doğan " Yine Bakırköy Belediyesi, yine Bülent Kerimoğlu’nun bitmez tükenmez emek düşmanı tavırları. İşten çıkarılan, sürgüne gönderilen emeğiyle, ekmeğiyle oynana arkadaşlarımız için buradayız" diyerek sözlerine başladı.

 

"Kerimoğlu Grevin Ardından Emekçilere Kinini Öfkesini Kustu"

Bakırköy’de anayasal ve yasal haklarını kullanarak greve çıktıklarını, grev süresince Kerimoğlu’nun emek düşmanı tavırları ile karşı karşıya kaldıklarını hatırlatan Doğan, "Lafa gelince mangalda kül bırakmayan gerilimden, kutuplaşmadan beslenen Kerimoğlu, grevin ardından da emeğe ve emekçilere karşı kinini öfkesini kustu" diyerek iki ay önce 10 işçinin işten atıldığını, Kerimoğlu’nun emek düşmanı tavırlarına acımasız çalışma şartlarına sürgüne dayanamayan 12 işçinin ise işten ayrılmak zorunda kaldığını aktardı.

 

"Piyanist, Ressam, Öğretmen Aşevine, Parkbahçe Ve Temizliğe Gönderildi"

Ardından Kerimoğlu ve özel ekibinin 3 işçiyi hiçbir somut neden yokken, Cuma günü işten attığını çoğu kadın olan aralarında öğretmen, psikolog, piyanist ve ressam ve idari çalışanların olduğu işçilerin; temizliğe, park bahçelere, aş evine verdiğini aktardı.

 

"Kerimoğlu Tatil Planları Yaparken İşçiler Yaşam Mücadelesi Veriyor"

Emek düşmanı Kerimoğlu ve ekibinin tatil planları yaptığı bu günlerde işten attığı sürgüne gönderdiği işçilerin hayat pahalılığında, yaşamaya çalıştığını emeğinin ve ekmeğinin mücadelesini veridiğini söyleyen Doğan, "Biz Kerimoğlu ve özel ekibini solculuğa, sosyal demokratlığa değil 'insan' olmaya, hakka, hukuka, emeğe, emekçiye ve örgütlülüğe saygı duymaya davet ediyoruz" dedi.

 

"Emek Ve Emekçi Düşmanlığından Vazgeç"

"İktidarın yaptığı gibi suni gündem yaratmaktan, insanları birbirine düşman etmekten vazgeç. Bütün enerjini işçiye emekçiye düşmanlık yapmaya harcayacağına Bakırköy halkına hizmet etmeye harca" diyerek Kerimoğlu'na seslenen Doğan "Bu makamlar kalıcı değil, yarın selam verecek, el sıkacak birkaç kişi görmek istiyorsan ilk adımı at. Atılan arkadaşlarımızı işe geri al. Sürgünleri ve baskıyı durdur.

Aksi taktide Belediye İş’in iki eli yakanda olur. Her zeminde, her koşulda emek ve emekçi düşmanı anlayışınla mücadele ederiz" diyerek sözlerini tamamladı.