< < Koç Üniversitesi İşçileri Eyleme Devam Diyor

Hak gasplarına, mobbing ve sürgünlere karşı dün eyleme başlayan Koç Üniversitesi taşeron temizlik işçileri, eylemlerinin ilk gün gözaltına alınmışlardı.

10 yıllık çalışanın da, yeni başlayan işçinin de asgari ücret aldığı koşullarda çalışan temizlik işçileri, özellikle pandemiden bu yana yaşam koşullarının daha da ağırlaştığını söylüyor. Koşulların düzeltilmesi için defalarca dilekçe veren ancak cevap alamayan işçiler, en son bayram ikramiyeleri ve gıda desteği için imza toplayarak dilekçeleri Koç Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne teslim etse de, yine bir cevap alamamıştı.

İki bayram geçmesine rağmen sosyal haklarını alamayan, mobinge ve sürgüne uğrayan işçiler, eyleme karar verdi.

Bugün de jandarmanın tüm engelleme girişimlerine rağmen okul önünde eylem yapan işçilere çok sayıda kişi de destek verdi. “Hak Talep Etmek Suç Değildir, Haklarımız İçin Direniyoruz Kazanacağız” pankartı açan işçiler adına açıklamayı, sürgün edilen 6 işçiden biri olan Levent İşler okudu.

Ekonomik kriz sebebiyle geçinmekte zorlandıkları için 103 kişi imza toplayıp Koç Üniversitesi Genel Sekreterliği’ne teslim ettiklerini anlatan İşler, “Bayram ikramiyelerimizi istedik. Koç Üniversitesi bize hakkımızı vermediği gibi görmezden geldi, güvenlik görevlilerini üzerimize saldı. Taşeron firmaya bağlı olduğumuz için bize haklarımızı verecek olanın Koç Üniversitesi olmadığını söylüyorlar. Hayır, bu doğru değil. Bu sorumluluk üst işveren olarak Koç Üniversitesi'ne de ait” dedi.

İşler, “Jandarmaya gözaltına aldırdıklarını biliyoruz. Bizler, hakkını arayan işçileri dün gözaltına aldırmak için Koç Üniversitesi kendi servislerini gönderdi. Koç Üniversitesi gerekeni yapsın, biz emekçilere hakkımızı versin!” dedi.

İşçilere desteğe gelen sendika ve siyasi partiler söz alıp konuşurken, Koç Üniversitesi taşeron temizlik işçileri de, görüşme taleplerini kabul etmeleri için okul yönetimi ve taşeron firmaya görüşme bir saat süre verdi. Görüşmeyi kabul etmedikleri takdirde, hiçbir yere gitmeyeceklerini vurguladılar.